Guvernul Angela Merkel propune facilităţi pentru persoanele vaccinate, în pofida criticilor intense

Autor: Mihai Draghici Postat la 04 mai 2021 48 afişări

Guvernul cancelarului Angela Merkel a decis, marţi, să propună Parlamentului Germaniei aprobarea de privilegii pentru persoanele vaccinate şi pentru cele vindecate de Covid-19, ignorând criticile referitoare la drepturile fundamentale şi la starea de confuzie socială.

Guvernul Angela Merkel propune facilităţi pentru persoanele vaccinate, în pofida criticilor intense

Guvernul de la Berlin a dispus acordarea de facilităţi pentru persoanele vaccinate şi pentru cele care s-au vindecat de Covid-19. Aceste persoane nu vor mai avea nevoie de teste negative pentru a avea acces în centre comerciale şi nu vor mai fi vizate de restricţii de circulaţie. Restul persoanelor vor trebui să prezinte rezultat negativ la teste anticoronavirus pentru aceleaşi activităţi, conform publicaţiei Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Ministrul german al Justiţiei, Christine Lambrecht, susţine că sunt respectate "drepturile fundamentale", argumentând că persoanele vaccinate şi cele vindecate prezintă riscă scăzut de contagiere.

Pentru a intra în vigoare, măsurile controversate vor avea nevoie de aprobarea Parlamentului german, ceea ce s-ar putea întâmpla săptămâna aceasta.

Planul este criticat dur de Bodo Ramelow, premierul landului Turingia. "Situaţiile celor testaţi, celor vaccinaţi şi celor care trebuie să demonstreze imunizarea ar trebui tratate egal. Guvernul pare a contribui la confuzie, nu la facilitarea situaţiei", a afirmat Bodo Ramelow, conform site-ului Tagesschau.de.

Şi Robert Habeck, liderul Partidului Verzilor, a criticat iniţiativa, avertizând că apar ambiguităţi. "Câteva puncte legale ar trebui formulate mai clar", a spus el.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
germania,
politică,
pandemie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.