Guvernul care se plânge că încasează prea mulţi bani de la populaţie. Cum profită oamenii de această situaţie

Postat la 24 februarie 2017 135 afişări

Guvernul suedez este obligat să returneze o parte din banii colectaţi din taxe din cauza faptului că jumătate dintre cetăţeni şi companii au plătit taxe mai mari decât treabuia, informează Business Insider.

Guvernul care se plânge că încasează prea mulţi bani de la populaţie. Cum profită oamenii de această situaţie

Acest lucru se datorează faptului că dobânzile pe care le primesc în conturile fiscale sunt mai atractive decât cele bancare, care sunt negative.

Datele oficiale arată că guvernul a înregistrat un surplus bugetar de 85 de miliarde de coroane suedeze (9,5 miliarde dolari) în 2016, din care aproximativ 40 de miliarde de coroane provin din plăţile prea mari pentru taxe.  Astfel guvernul va trebui să returneze 4,45 miliarde de dolari cetăţenilor şi companiilor care au plătit taxe prea mari anul trecut.

Suedezii plătesc intenţionat taxe mai mari deoarece legislatia fiscală suedeză prevede că sumele excedentare din conturile lor aduc o dobândă anuala de minimum 0,56% pe an. 

De aceea mulţi oameni le folosesc în locul depozitelor bancare.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.