Guvernul a aprobat un proiect de lege pentru modificări ale cazierului fiscal

Postat la 22 noiembrie 2017 79 afişări

Guvernul propune, printr-un proiect de lege aprobat în şedinţa de miercuri, modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 39/2015 privind cazierul fiscal, cu scopul simplificării procedurilor administrative pentru contribuabili.

Guvernul a aprobat un proiect de lege pentru modificări ale cazierului fiscal

”Potrivit propunerii Executivului, se exceptează înscrierea în cazierul fiscal al practicienilor în insolvenţă a informaţiilor privind inactivitatea fiscală declarată de organul fiscal anterior deschiderii procedurii insolvenţei în formă simplificată, intrării în faliment sau pronunţării ori adoptării unei hotărâri de dizolvare a contribuabilului, avînd în vedere că aceasta nu ţine de culpa practicianului. În plus, se propune ca informaţiile înscrise în cazierul fiscal al practicianului în insolvenţă până la data intrării în vigoare a proiectului de lege (care privesc inactivitatea fiscală a contribuabilului aflat în procedura de insolvenţă în formă simplificată, a contribuabilului care a intrat în faliment sau a contribuabilului pentru care s-a pronunţat ori a fost adoptată o hotărâre de dizolvare, dar care vizează activitatea desfăşurată de către contribuabil anterior desemnării în procedură a practicianului în insolvenţă), să fie scoase la cererea acestuia”, se menţionează într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.