Grupul polonez LPP, care operează retelele de magazine Reserved, Mohito, Cropp, Sinsay şi House, a deschis în România primul său centru extern de distribuţie. ” Prin utilizarea potenţialului portului Constanţa optimizăm rutele şi timpii de transport şi pentru mărfurile din Asia”

Autor: Roxana Rosu Postat la 09 ianuarie 2024 57 afişări

Grupul polonez LPP, care operează retelele de magazine Reserved, Mohito, Cropp, Sinsay şi House, a deschis în România primul său centru extern de distribuţie. ” Prin utilizarea potenţialului portului Constanţa optimizăm rutele şi timpii de transport şi pentru mărfurile din Asia”

Grupul polonez LPP, care detine brandurile de magazine Reserved, Mohito, Cropp, Sinsay şi House, a deschis în România primul său centru extern de distribuţie şi al doilea depozit gestionat pe piata locală, în CTPark Bucharest West, în comuna Bolintin-Deal.

LPP Logistics detine opt centre de distributie în întreaga reţea de aprovizionare, care însumează în prezent aproape 500.000 metri pătraţi.

Construcţia centrului de la Bolintin Deal a fost demarată în ianuarie 2023, iar la începutul lunii decembrie compania a început aprovizionarea unităţii şi primele operaţiuni logistice. Noul depozit este dedicat aprovizionării unui grup de pieţe sudice - România, Bulgaria, Ungaria, Croaţia, Croaţia, Serbia şi Grecia, precum şi Macedonia de Nord.

“Locaţia centrului de distribuţie din Europa de Sud a fost determinată de aşa-numitul centru de greutate în raport cu distanţa faţă de reţeaua de magazine fizice a grupului. La sfârşitul celui de-al patrulea trimestru al anului financiar 2023/24, portofoliul brandurilor LPP din această regiune va include deja peste 500 de magazine, iar planurile companiei sunt de a continua expansiunea în anii următori în ţări precum România sau Grecia. Prin urmare, asigurarea suportului logistic al livrărilor către o astfel de reţea de vânzări extinsă este esenţială pentru implementarea strategiei de business a grupului”, a declarat Sebastian Soltys, Preşedintele LPP Logistics.

Centrul este conceput să susţină livrările către Centrul de Fulfillment din România şi să acţioneze ca un hub cross dock pentru o parte din livrările din Polonia. Depozitul oferă posibilitatea de a diversifica transportul maritim prin portul Constanţa de la Marea Neagră şi asigură condiţii excelente de securitate pentru o rută alternativă de aprovizionare a pieţei ucrainene. De asemenea, utilizarea infrastructurii celui mai mare port din România permite grupului să primească comenzi direct de la furnizori din Asia.

„Deshiderea primului nostru centru extern de distribuţie reprezintă un punct de cotitură în funcţionarea modelului nostru de lanţ de aprovizionare. Până acum, toate magazinele de îmbrăcăminte ale brandului LPP erau aprovizionate din Polonia, iar porturile naţionale erau principalul loc de primire a comenzilor de la furnizori. De acum înainte, prin utilizarea potenţialului portului Constanţa optimizăm rutele şi timpii de transport şi pentru mărfurile din Asia. Asta înseamnă o scurtare a aşa-numitului "last mile" pentru magazinele din sudul Europei şi, în consecinţă, o mai bună viteză de livrare şi o reducere a costurilor de transport”, subliniază Preşedintele LPP Logistics.

Noul model de distribuţie implică, de asemenea, schimbări în ceea ce priveşte termenii formali, procesele operaţionale şi mecanismele de cooperare cu partenerii externi care participă la manipularea transporturilor. Echipele de gestionare a lanţului de aprovizionare ale LPP Logistics, responsabile de livrarea importurilor, de distribuţie şi de controlul vamal, au fost implicate în pregătirea acestui nou model şi s-au asigurat că toate procesele au fost adaptate cerinţelor vamale ale pieţei româneşti.

Unitatea de 65.000 de metri pătraţi are o capacitate de 45.000 de paleţi, cu posibilitatea de depozitare a până la 720.000 de cutii de carton. Datorită soluţiilor de proces optim proiectate şi echipamentelor moderne de depozitare, capacitatea sa ţintă va permite expedierea a până la 6 milioane de articole pe săptămână.

Centrul va avea aproape 300 de angajaţi în diverse specializări.

“Parteneriatul nostru cu LPP ilustrează capacităţile CTP de a găzdui centre de distribuţie regionale în parcurile noastre majore, cum ar fi CTPark Bucharest West, şi de a ne adapta rapid la nevoile specifice ale clienţilor noştri. Expertiza echipei CTP asigură o analiză amănunţită şi o implementare precisă a detaliilor tehnice, garantând livrarea unui rezultat excepţional. Acest lucru include construirea unei clădiri care se aliniază la cele mai recente şi mai înalte standarde de sustenabilitate în mai puţin de un an”, spune Andrei Bentea, Senior Business Developer la CTP România.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
aprovizionare,
distribuire,
croatia,
romania

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.