Grecia a plătit FMI 310 milioane euro dintr-o tranşă de 1,5 miliarde euro scadentă în martie

Autor: Florentina Dragu Postat la 06 martie 2015 42 afişări

Grecia a plătit vineri Fondului Monetar Internaţional (FMI) o datorie de 310 milioane de euro, reprezentând prima parte a unei tranşe de 1,5 miliarde de euro care ajunge la scadenţă peste două săptămâni, a declarat un reprezentant al guvernului de la Atena.

Potrivit oficialului elen, ministerul Finanţelor a transmis vineri la Bruxelles o versiune detaliată a propunerilor Greciei privind reformele economice şi fiscale care urmează să fie implementate în cadrul programului de asistenţă financiară pe care guvernul de la Atena l-a semnat cu Uniunea Europeană, Banca Centrală Europeană şi FMI în 2010, informează Wall Street Journal.

"În principal, lista clarifică propunerile de reforme transmise anterior şi adaugă unele noi", a spus oficialul.

Miniştrii de Finanţe din zona euro au aprobat în februarie extinderea cu patru luni a programului de salvare a Greciei, după ce guvernul de la Atena s-a angajat să îmbunătăţească colectarea taxelor, să consolideze fondurile de pensii şi să continue privatizările.

CE, BCE şi FMI şi-au exprimat sprijinul pentru angajamentele asumate de guvernul elen, dar au subliniat că Grecia nu va putea accesa noi fonduri prin programul actual dacă nu prezintă măsuri concrete pentru redresarea economiei.

Membrii Eurogroup se vor întâlni luni la Bruxelles pentru noi discuţii pe tema situaţiei din Grecia.

Şedinţa Eurogroup trebuie să fie un "succes", a spus vineri guvernatorul băncii centrale elen, Yannis Stournaras, la finele unei întâlniri cu premierul Alexis Tsipras.

Stournaras a declarat că băncile din Grecia au un grad de capitalizare adecvat şi nu există riscuri în privinţa depozitelor clienţilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GRECIA,
FMI,
ÎMPRUMUT
/actualitate/grecia-a-platit-fmi-310-milioane-euro-dintr-o-transa-de-1-5-miliarde-euro-scadenta-in-martie-13943118
13943118
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.