GRAFICUL SĂPTĂMÂNII. Prognoze bune pe toată linia

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 27 aprilie 2014 135 afişări

PIB real va depăşi în acest an pentru prima dată nivelul din 2008,în condiţiile în care cererea internă va avea o contribuţie mai mare la creşterea economică, apreciază analiştii BCR, iar datele macro disponibile indică tendinţe robust pozitive pentru producţia industrială, exporturi şi servicii prestate companiilor.

GRAFICUL SĂPTĂMÂNII. Prognoze bune pe toată linia

În februarie, vânzările cu amănuntul s-au majorat cu 7,5% faţă de aceeaşi lună din 2013, în timp ce exporturile de mărfuri s-au majorat cu 12%. Analiştii BCR au revizuit recent estimarea de creştere economică de la 2,3% la 3% pentru 2014, în timp ce pentru următorii doi ani estimarea lor vizează o creştere a PIB de 3,3%, respectiv 3,5%.

Pentru anul în curs, banca prevede un avans al exporturilor de 7%, o majorare a investiţiilor cu 5,4% şi o inflaţie medie de 3,4%, respectiv un curs mediu de 4,46 lei/euro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/graficul-saptamanii-prognoze-bune-pe-toata-linia-12536605
12536605
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.