GRAFICUL SĂPTĂMÂNII. Ce se întâmplă cu creditele neperformante

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 30 martie 2014 205 afişări

Dezintermedierea financiară va încetini în 2014, apreciază analiştii UniCredit Ţiriac Bank în ultimul raport trimestrial.

GRAFICUL SĂPTĂMÂNII. Ce se întâmplă cu creditele neperformante

Pe de altă parte, verificarea calităţii activelor bancare iniţiată de BCE va genera probabil nevoi suplimentare de provizionare pentru unele bănci şi "este posibil să vedem noi creşteri de provizioane, deoarece creditele neperformante menţin o tendinţă ascendentă", arată analiştii băncii. "Banca Naţională a României a recomandat creşterea provizioanelor în T4.2013, dar este posibil să vedem noi creşteri de provizioane, deoarece creditele neperformante menţin o tendinţă ascendentă."

Un curs în jur de 4,5 lei/euro "poate pune presiune asupra volumului de credite neperformante", consideră analiştii UniCredit, astfel încât pentru o stabilizare a cursului mai aproape de 4,4, România ar avea nevoie de mai multe investiţii de portofoliu, care ar putea fi stimulate de procesul de privatizare şi de ieşirea pe pieţele externe de capital.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/graficul-saptamanii-ce-se-intampla-cu-creditele-neperformante-12362575
12362575
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.