Gigi Becali a primit o permisie de cinci zile şi este de marţi la locuinţa sa din Pipera - surse

Autor: Departamentul Corespondenţi Postat la 17 septembrie 2014 125 afişări

Omul de afaceri Gigi Becali a primit o permisie de cinci zile şi a plecat marţi din Penitenciarul Poarta Albă, mergând la locuinţa sa din Pipera, judeţul Ilfov, au declarat pentru MEDIAFAX surse apropiate finanţatorului FC Steaua.

Potrivit surselor citate, comisia de specialitate a penitenciarului i-a acordat lui Gigi Becali o permisie de cinci zile. Acesta ar trebui să se întoarcă, sâmbătă, la Penitenciarul Poarta Albă.

Potrivit Legii 254/2013 privind executarea pedepselor, persoanelor condamnate care au o bună conduită şi au dovedit stăruinţă în muncă sau în cadrul activităţilor educative, moral-religioase, culturale, terapeutice, de consiliere psihologică şi asistenţă socială, al instruirii şcolare şi al formării profesionale pot primi recompense, printre care şi permisiunea de ieşire din penitenciar pentru cinci zile, dar nu mai mult de 25 de zile pe an.

Permisia de cinci zile este acordată de către directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, la propunerea comisiei speciale a locului de detenţie.

Conform legii, permisiunea de ieşire din penitenciar poate fi acordată pentru mai multe motive, printre care şi menţinerea relaţiilor de familie ale persoanei condamnate sau pregătirea reintegrării sociale a persoanei condamnate.

Solicitarea pentru ieşirea din penitenciar va fi însoţită de precizarea, de către deţinut, a locului unde urmează să se deplaseze, a itinerarului urmat, precum şi a mijloacelor financiare de care dispune pe durata permisiunii de ieşire din penitenciar.

Gigi Becali a mai primit o permisie de 24 de ore şi în luna mai, în urma unei decizii luate în luna aprilie de comisia de specialitate a Penitenciarului Poarta Albă, el fiind recompensat pentru bună purtare, după ce a participat la activităţi şi a respectat regulamentul.

El a mers atunci la locuinţa sa din Pipera şi la cimitir, la mormântul mătuşii sale, unde a aprins lumânări. De asemenea, Becali a dat mai multe declaraţii şi interviuri presei.

Ulterior, conducerea Penitenciarului Poarta Albă s-a autosesizat cu privire la comportamentul pe care Gigi Becali l-a avut în ziua în care a obţinut permisia şi pentru o intervenţie telefonică în cadrul unei emisiuni televizate, declanşând procedura disciplinară în cazul acestuia. Astfel, el a fost sancţionat cu suspendarea dreptului la vizită şi cu suspendarea dreptului de a primi pachete, timp de o lună. Gigi Becali a contestat sancţiunea la Judecătoria Medgidia. Instanţa a admis contestaţia lui Becali şi a decis că acesta are din nou dreptul de a primi vizite şi pachete în penitenciar.

Gigi Becali are de executat o pedeapsă de trei ani şi jumătate de închisoare, după ce a fost condamnat, în 20 mai 2013, la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării şi a primit ulterior un spor de şase luni, după alte două condamnări, în dosarul "Valiza" şi în cel al sechestrării celor care i-au furat maşina.

Becali a fost încarcerat la Penitenciarul Jilava până în 29 octombrie 2013, când a fost transferat la Penitenciarul Poarta Albă, după ce Administraţia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia. Finanţatorul FC Steaua execută pedeapsa în regim deschis.

El a depus, în timpul detenţiei, cereri de permisie sau de învoire pentru a participa la unele evenimente în familie, precum şi o solicitare de întrerupere a executării pedepsei pentru trei luni, toate fiindu-i însă respinse.

Instanţa a respins şi cererea de întrerupere a pedepsei lui Becali pe motiv că acesta ar avea nevoie de o intervenţie chirurgicală la coloană.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BECALI,
PERMISIE,
/actualitate/gigi-becali-a-primit-o-permisie-de-cinci-zile-si-este-de-marti-la-locuinta-sa-din-pipera-surse-13287796
13287796
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.