Getica 95, cel mai puternic business antreprenorial din energie, bifează din insolveţă un nou an record: Afacerile au ajuns la 1,9 mld. lei, plus 25%, cu profit când toţi furnizorii au fost pe minus

Autor: Roxana Petrescu Postat la 02 iunie 2022 333 afişări

Getica 95, cel mai puternic business antreprenorial din energie, bifează din insolveţă un nou an record: Afacerile au ajuns la 1,9 mld. lei, plus 25%, cu profit când toţi furnizorii au fost pe minus

Getica 95, compania controlată de omul de afaceri Viorel Tudose, avea în luna ianuarie 2022 o cotă de piaţă de 3%. În ianuarie 2021, Getica 95 era liderul furnizării de energie cu o cotă de 12%. În ciuda scăderii abrupte a cotei de piaţă, pe fondul insolvenţei, afacerile firmei au crescut semnificativ anul trecut.

Getica 95, compania deţinută de omul de afaceri Viorel Tudose, a terminat anul trecut cu un business de 1,9 miliarde de lei, cu 25% mai mare faţă de cele 1,5 miliarde de lei strânse în 2020. Mai mult, deşi intrată în insolvenţă în vara anului trecut, compania a terminat anul cu un profit net de 34 de milioane de lei pe o piaţă a furnizării de energie marcată de pierderi uriaşe. Potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor, compania şi-a păstrat numărul de anagajţi, respectiv 22 de persoane.

Compania şi-a cerut insolvenţa anul trecut, în iunie, unul dintre motievele invocate fiind neîncasarea facturilor de la clienţi, majorarea preţurilor din piaţa de energie, lipsa unei legislaţii stimulative, la care s-a adăugat retragerea unor finanţări bancare.

Printre cei mai mari cum­părători de energie ai companiei s-au aflat Ministerul Afacerilor Interne, ultimul contract fiind semnat chiar în iunie anul trecut, cu o valoare de 93 de milioane de lei, pe o perioadă de un an. MAI a făcut la acel moment un acord-cadru de cumpărare cu două firme locale, Tinmar Energy, companie deţinută de omul de afaceri Augustin Oancea, şi Getica 95. Metrorex a fost un alt mare client al Getica 95, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale fiind, la rândul său, unul dintre cei mai fideli contractori de pe lista antreprenorului Viorel Tudose. Municipiul Bucureşti, Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, spitale de urgenţă, societăţi publice de transport, Poşta Română, Societatea Naţională de Radiocomunicaţii, toate s-au aflat printre cumpărătorii de stat ai energiei furnizate de Getica 95.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
energie,
afaceri,
business,
furnizori,
profit

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.