Germania probabil va avea o creştere economică de 2,3% în 2017

Autor: Mihai Draghici Postat la 03 decembrie 2017 40 afişări

Economia Germaniei va avea o creştere de 2,3% în anul 2017, estimează Camera de Comerţ şi Industrie de la Berlin (DIHK), citată de revista Der Spiegel.

În octombrie, Camera de Comerţ şi Industrie (DIHK) prognoza o creştere economică pentru Germania de 2,0%, modificată de la estimarea precedentă de 1,8%.

Creşterea economică a Germaniei este favorizată de exporturi şi de intensificarea consumului intern.

Potrivit estimărilor DIHK, economia Germaniei va genera 12 miliarde de euro în plus din venituri fiscale până în anul 2020.

Formaţiunea cancelarului Angela Merkel, Uniunea Creştin-Democrată (CDU, centru-dreapta), speră să reuşească prelungirea coaliţiei guvernamentale cu Partidul Social-Democrat (SPD). Ambele formaţiuni politice vor măsuri pentru stimularea investiţiilor în Germania.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GERMANIA,
ECONOMIE,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.