George Maior, propus pentru funcţia de ambasador în SUA. Emil Hurezeanu, propus ambasador în Germania, iar Adrian Cioroianu, delegat permanent pe lângă UNESCO

Autor: Adelina Dragomir Postat la 30 aprilie 2015 135 afişări

Fostul director SRI George Maior este propus pentru funcţia de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar în SUA, preşedintele Klaus Iohannis aprobând propunerea de numire în acest post.

Emil Hurezeanu este propus pentru funcţia de ambasador extraordinar şi plenipotentiar în Germania, iar Adrian Cioroianu pentru cea de ambasador, Delegat permanent pe lângă UNESCO.

Potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului a aprobat o serie de propuneri de rechemare/numire de ambasadori, "în conformitate cu prevederile constituţionale (art. 91 al. 2 din Constituţia României) privind numirea/rechemarea reprezentanţilor diplomatici ai României şi în baza consultărilor cu primul ministru şi cu ministrul Afacerilor Externe".

Între propunerile de numire menţionate în comunicat se numără cea a lui Cristian George Maior - ambasador extraordinar şi plenipotenţiar în SUA.

"În privinţa numirilor, conform reglementărilor şi cutumelor în materie, urmează solicitarea agrementului statelor/organizaţiilor aferente şi audierile în Comisiile de Politică Externă ale Parlamentului, iar apoi emiterea decretelor de numire", precizează sursa citată.

- ŞTIRE ÎN CURS DE ACTUALIZARE -

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
MAIOR,
AMBASADOR SUA,
/actualitate/george-maior-propus-pentru-functia-de-ambasador-in-sua-emil-hurezeanu-propus-ambasador-in-germania-iar-adrian-cioroianu-delegat-permanent-pe-langa-unesco-14185658
14185658
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.