Gâlcă: Câştigarea Cupei Ligii ne-ar da mai multă încredere pentru finalul sezonului

Autor: Traian Terzian, Adrian Ţone Postat la 19 mai 2015 70 afişări

Antrenorul echipei Steaua, Constantin Gâlcă, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă înaintea finalei Cupei Ligii, că îşi doreşte primul trofeu din acest sezon, o performanţă care ar oferi jucătorilor săi mai multă întredere în lupta pentru câştigarea campionatului şi a Cupei României.

"Ne dorim ca la sfârşitul meciului acest trofeu să fie în vitrina clubului Steaua. E important pentru noi că am ajuns în finală şi ne dorim acest trofeu. Se întâlnesc două echipe foarte bune. Pandurii are jucători cu abilităţi tehnice. Dacă va evolua Pintilii, jocul lor se va schimba în bine. Sper ca spectacolul să fie pe măsură. Câştigarea aceastui trofeu ar însemna un prim titlu în acest sezon, ceea ce ne-ar da încredere pentru meciul următor. Ne gândim şi la cealaltă finală (n.r. - finala Cupei României)", a spus Gâlcă.

Tehnicianul Stelei a afirmat că meciul va fi mai greu din cauza absenţei căpitanului Cristian Tănase. "Va fi foarte greu fără Tănase, dar sper că va juca la fel de bine şi cel care îl va înlocui", a precizat Gâlcă.

Constantin Gâlcă consideră că Astra Giurgiu va încerca să câştige meciul din etapa a XXXIII-a a Ligii I cu ASA Târgu Mureş: "Eu am încredere în orice echipă din Liga I, deoarece ştiu că jucătorii sunt profesionişti. M-am întâlnit cu Marius Şumudică (n.r. - antrenorul formaţiei Astra Giurgiu) acum zece zile şi mi-a spus că o să încerce să câştige".

Întrebat dacă va fi înlocuit la finalul sezonului cu fostul mijlocaş stelist Mirel Rădoi, Gâlcă a răspuns că acesta este binevenit la echipă: "Rădoi e binevenit, are experienţa necesară, de ce nu?".

Mijlocaşul Alexandru Chipciu a declarat că Steaua vrea mereu să câştige trofee. "E o finală foarte importantă pentru noi. Îi felicit pe colegii care au jucat mai puţin în campionat, deoarece ei au dus greul în această competiţie. Steaua vrea mereu să câştige trofee, de aceea este cea mai titrată echipă din România. Nu e o rivalitate foarte mare cu Pandurii. Îmi doresc să câştigăm acest trofeu pentru bucuria pe care ţi-o dă", a spus Chipciu.

Jucătorul stelist crede că galeria nu va veni la finala Cupei Ligii Adeplast: "Am îndoieli că galeria va veni. Îmi pare rău, sunt puţin dezamăgit, dar asta e viaţa. Încercăm să-i aducem lângă noi, facem tot ce putem. Strict la galerie, nu mă aştept să revină nici dacă vom câştiga campionatul. Ei au o problemă cu stema şi speră să revină la noi".

Alexandru Chipciu a afirmat că jucătorii stelişti nu vor înceta să spere până în ultima etapă la câştigarea titlului în Liga I. "Următorul meci primează pentru noi. Ne dorim să obţinem maximum din orice competiţie, mai ales că la campionat nu depinde doar de noi. Acolo sperăm până în ultima etapă", a precizat Chipciu.

Partida Steaua - Pandurii Târgu Jiu, contând pentru finala Cupei Ligii Adeplast, se va disputa, miercuri, de la ora 20.00, pe Arena Naţională.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FOTBAL,
GÂLCĂ,
CHIPCIU
/actualitate/galca-castigarea-cupei-ligii-ne-ar-da-mai-multa-incredere-pentru-finalul-sezonului-14296191
14296191
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.