Gafa NASA de proporţii: ne spune prea devreme de ce n-a avut loc deja sfârşitul lumii, prezis pentru 21 decembrie 2012

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 14 decembrie 2012 66 afişări

Specialiştii de la NASA sunt atât de încredinţaţi că predicţia maiaşă referitoare la apocalipsă nu se va împlini încât a făcut public un film, cu zece zile mai devreme decât ar fi trebuit, relatează publicaţia britanică The Independent.

Filmul se referă la apocalipsa prezisă pentru ziua de 21 decembrie 2012 şi, în mod evident, a fost gândit pentru a fi difuzar pe 22 decembrie, devreme ce începe astfel: "22 decembrie, 2012. Dacă urmăriţi acest film, un lucru este clar. Sfârşitul lumii nu a avut loc ieri." Continuă cu încercări de a demonta predicţiile maiaşe, pe ideea că datele sunt greşite.

Argumentaţia este clădită pas cu pas şi se referă la toate profeţiile referitoare la dezastre, cum ar fi iradierea pământului sau ideea că o altă planetă se va izbi de Pământ.

Şi se pare că NASA este atât de sigură de aceste lucruri încât a făcut deja public acest filmuleţ. Nu este primul demers de acest fel, devreme ce agenţia a postat deja pe blogul său: "sfârşitul lumii nu va avea loc în 2012. Planta noastră a dus-o bine de-a lungul a 4 miliarde de ani şi niciun om de ştiinţă credibil nu are informaţii despre vreun pericol imediat."

Cât priveşte întrebarea "Calendarul maiaş se termină în decembrie 2012?", răspunsul agenţiei este "Aşa cum calendarul pe care îl aveţi pe perete în bucătărie nu va înceta să existe după 31 decembrie, nici calendarul maiaş nu-şi va înceta existenţa la 21 decembrie 2012.

Această dată este doar finalul unei periade contorizate de maiaşi dar apoi - aşa cum pentru 1 ianuarie 2013 aveţi un alt calendar - va începe o altă perioadă contorizată de cultura maiaşă."

După unele interpretări ale predicţiilor maiaşe, data de 21 decembrie 2012 ar urma să fie ultima dintr-un ciclu de 5.125 de ani, cunoscut ca Numărătoarea Lungă, moment în care se va produce Apocalipsa.

Există relatări despre cumpărători frenetici care se aprovizionează cu lumânări şi leacuri chinezeşti şi ruseşti. De asemenea, şi adăposturile antiatomice din America sunt la mare căutare.




VEZI MAI JOS SI ALTE GALERII FOTO

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
NASA,
sfârşitul lumii,
sfârşitul lumii
/actualitate/gafa-nasa-de-proportii-ne-spune-prea-devreme-de-ce-n-a-avut-loc-deja-sfarsitul-lumii-prezis-pentru-21-decembrie-2012-10392317
10392317
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.