Fructe stricate, cu mucegai şi pete, produse expirate, preţuri greşite într-un lanţ de magazine

Autor: Andreea Tobias Postat la 01 februarie 2024 47 afişări

Fructe stricate, cu mucegai şi pete, produse expirate, preţuri greşite într-un lanţ de magazine

„Nu ştiu cum se pronunţă într-o belgiană pură, dar mesajul în română ar fi: Respectaţi-ne!”, este mesajul preşedintelui ANPC, după ce comisarii au controlat sute de magazine Mega Image din ţară. Au găsit, printre altele, fructe stricate, cu mucegai şi pete, produse expirate, preţuri greşite.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a desfăşurat, în a doua jumătate a lunii ianuarie a acestui an, o amplă acţiune de verificare a modului în care este respectată legislaţia în vigoare în magazinele lanţului Mega Image din ţară.

Au fost controlate 233 de unităţi.

Comisarii ANPC au găsit fructe şi legume cu mucegai şi pete, care nu respectau criteriile de calitate (diferite calibre de mărime comercializate la aceeaşi categorie), fără a avea menţionată corect ţara de provenienţă, produse alimentare expirate, produse preambalate care, prin cântărire, s-a dovedit a avea o greutate netă mai mică decât cea înscrisă pe etichetă, cuptoare murdare, nerespectarea regimului de temperatură pentru depozitarea produselor, produse din carne cu acumulare de lichid în ambalaj, nereguli privind modul de prezentare şi publicitate a sucurilor din fructe şi a băuturilor răcoritoare, spaţii de depozitare murdare, produse alimentare cu acumulări de gheaţă în ambalaj, agregate frigorifice deteriorate, cu zone cu vopsea exfoliată, urme de rugină, chedere rupte, etc.

S-au dat 485 de amenzi în valoare de 5,1 milioane lei, 99 avertismente, în 17 magazine au fost oprite temporar serviciile, pentru 9 locaţii s-a propus închiderea temporară, până la 6 luni, iar pentru alte 8 magazine închiderea temporară pentru o perioadă cuprinsă între 6 şi 12 luni.

„Nu ştiu cum se pronunţă într-o belgiană pură, dar mesajul în română ar fi: Respectaţi-ne! Mi-ar plăcea ca produsele care sunt prezente pe rafturile magazinelor Mega Image din România să ajungă, pentru o perioadă mai lungă, şi în ţara de origine a operatorului economic, pentru a vedea care este reacţia consumatorilor de acolo. Cred că habar nu au că există portocale cu bube şi mandarine-boabe la hectar”, spune Horia Constantinescu, preşedintele ANPC.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
anpc,
controale,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.