Freelancer.com, cel mai mare site web de freelancing şi afaceri din lume, a fost lansat în România

Autor: Razvan Muresan Postat la 26 noiembrie 2013 7799 afişări

Freelancer.com, cel mai mare site web de freelancing şi afaceri din lume, a fost lansat în România, drept Freelancer.co.ro cu scopul de a crea 50.000 de noi companii în România, în primele şase luni.

Freelancer.com, cel mai mare site web de freelancing şi afaceri din lume, a fost lansat în România

Lansarea Freelancer.co.ro în România vine în urma studierii a mai mult de 5000 de afaceri româneşti şi persoane care desfăşoară activităţi independente, şi arată că 70% dintre locuitori cred că românii doresc să înceapă mai multe afaceri şi să lucreze pentru ei înşişi. Studiul a arătat, de asemenea, că 65% dintre respondenţi cred că lansarea Freelancer.com în România va face mai uşoară decât oricând începerea unei afaceri, asigurând continuarea dezvoltării recente a economiei româneşti.

"Lansarea versiunii româneşti a site-ului Freelancer va da un impuls semnificativ economiei româneşti. Fiind cel mai mare site de externalizare din lume, aceasta va oferi întreprinderilor româneşti acces la cea mai mare piaţă a forţei de muncă globale şi a afacerilor online. Acesta va duce la dezvoltarea afacerilor într-un moment de nevoie disperată", a spus Bill Little, directorul european al Freelancer.

Lansarea Freelaner.co.ro va favoriza, de asemenea, crearea locurilor de muncă, permiţând românilor să apeleze la mediul online pentru a găsi de lucru rapid. Un studiu realizat pe un eşantion de 5000 de români, a demonstrat că 58% au căutat locuri de muncă pe Internet pentru a câştiga bani în plus, în ultimele 12 luni. Aproximativ 60% dintre aceştia, au găsit de lucru.

Freelancer a ajutat deja mai mult de 9 milioane de oameni din întreaga lume să înceapă şi să-şi dezvolte afacerile sau să devină freelanceri independenţi, ajutându-i să-şi transforme ideile în afaceri reale, la un preţ accesibil.

Cea mai mare companie din România nu este înregistrată la Registrul Comerţului. Are peste 50.000 de angajaţi şi o cifră de afaceri de aproximativ 15 milioane de dolari. Este vorba despre freelancerii care lucrează pe internet, din propria sufragerie sau din vreo cafenea, pentru companii din toate colţurile lumii. Pentru unii dintre ei, proiectele obţinute prin intermediul marilor platforme mondiale de freelancing precum Elance, freelancer sau oDesk se traduc într-un salariu comparabil cu al unui executiv de multinaţională, de câteva zeci de mii de dolari anual.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
resurse umane,
Freelancer.com,
lansare,
romania
/actualitate/freelancer-com-cel-mai-mare-site-web-de-freelancing-si-afaceri-din-lume-a-fost-lansat-in-romania-11721787
11721787
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.