Fost director al Bancpost, numit preşedinte al autorităţii elene pentru relansarea sistemului bancar

Autor: Mihai Draghici Postat la 26 mai 2015 97 afişări

George Michelis, fost director general al Bancpost, a fost numit, luni, în funcţia de preşedinte al Fondului elen pentru stabilitate financiară (HFSF), autoritatea pentru relansarea sistemului bancar din Grecia, informează Reuters.

George Michelis a deţinut o serie de funcţii în industria bancară, inclusiv cea de director general al Bancpost, a zecea bancă din România, deţinută de grupul elen Eurobank. De asemenea, Michelis a fost director executiv al Egnatia Bank şi primar al Insulei Skopelos.

Fondul pentru Stabilitate financiară (HFSF), finanţat prin programul de asistenţă internaţională, are misiunea de relansare a sistemului bancar al Greciei prin recapitalizarea marilor bănci.

Preşedintele HFSF Anastasia Sakellariou a demisionat în urmă cu câteva luni, pe fondul acuzaţiilor privind credite neperformante acordate de compania falimentară Hellenic Postbank.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GRECIA,
MICHELIS,
BANCPOST
/actualitate/fost-director-al-bancpost-numit-presedinte-al-autoritatii-elene-pentru-relansarea-sistemului-bancar-14334854
14334854
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.