Fondul de investiţiia bulgar Eleven lansează o nouă rundă a programului Alpha, prin care startup-urile româneşti de tehnologie pot primi finanţări de 300.000 de euro contra 10% din capital

Autor: Cristina Bellu Postat la 07 februarie 2024 19 afişări

Fondul de investiţiia bulgar Eleven lansează o nouă rundă a programului Alpha, prin care startup-urile româneşti de tehnologie pot primi finanţări de 300.000 de euro contra 10% din capital

Firma de venture capital Eleven Ventures din Bulgaria, axată pe investiţii pre-seed şi seed în Europa de Sud-Est, anunţă debutul celei de-a doua ediţii a Eleven Alpha, un program de trei luni adresat antreprenorilor care fac primii paşi în dezvoltarea propriilor business-uri, startup-urile selectate urmând să primească finanţări de 300.000 de euro, contra a 10% din capitalul total.

Pe piaţa locală, firma de venture capital a investit până acum în Frisbo, Pluria, Nestor, Flaminjoy (ex-ProductLead) şi SuperOkay.

”Pentru noi, prima ediţie a Eleven Alpha a fost o întoarcere la originile Eleven. Am căutat ”creatorii viitorului”, am întâlnit mulţi dintre ei şi am investit în proiectele celor mai buni. Acum, suntem pregătiţi de versiunea 2.0, care e mult mai bună decât orice am pregătit în ultimii 11 ani.”, spune Ivaylo Simov, Managing Partner Eleven.

Pentru a accesa programul, fondatorii completează  un formular de aplicare, urmează o întâlnire cu echipa de investitori şi o întrevedere cu membrii comitetului de selecţie, în cazul în care startup-ul trece cu succes de etapa preliminară.

Programul Eleven Alpha are patru direcţii prioritare: fintech, sănătate, viitorul joburilor şi viitorul alimentaţiei, însă şi antreprenorii concentraţi pe alte domenii pot aplica.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Eleven Ventures,
finantare,
primire,
bulgar,
fond,
program

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.