Firea: „Turcismele” lui Nicuşor sunt superbe. Cele de pe vremea mea erau „pericol public”

Autor: Cosmin Pirv Postat la 30 iunie 2023 54 afişări

Firea: „Turcismele” lui Nicuşor sunt superbe. Cele de pe vremea mea erau „pericol public”

Fostul primar general al Capitalei Gabriela Firea îl acuză pe actualul edil Nicuşor Dan că a suferit o „transformare uluitoare” şi că „dă contracte pe bandă rulantă pentru produse din Turcia”, deşi în perioada 2016-2020 „nu putea suferi produsele turceşti”.

„<Turcismele> lui Nicuşor sunt superbe! Cele de pe vremea mea erau <pericol public>!! Când spune adevărul Nicuşor Dan? Autobuzele din Turcia erau foarte rele, ba chiar de neutilizat, pe vremea mandatului meu! Aşa urla peste tot actualul primar general, care nu putea suferi produsele turceşti în perioada 2016-2020. Cocoţat în biroul de la primărie, suferă însă o transformare uluitoare! Acum dă contracte pe bandă rulantă pentru produse, aţi ghicit, din Turcia şi a uitat cu desăvârşire de tot ce spunea despre autobuzele turceşti cu doar 3 ani înainte”, a scris pe Facebook Gabriela Firea.

Ea susţine că este deja a doua licitaţie mare organizată de Primăria Municipiului Bucureşti pe care o câştigă o firmă turcească.

„Nicuşor Dan trebuie să se decidă când spune adevărul! Să explice de ce acuza în mandatul meu că produsele fabricate în Turcia nu sunt de calitate? De ce minţea şi speria oamenii? De ce cultiva ura? Astăzi, Nicuşor Dan se laudă mândru cu achiziţiile din Turcia. Timp de patru ani am fost demonizată, iar bucureştenilor li s-a indus că există o luptă <Fabricat în Turcia> versus <Fabricat în România>. Ca şi cum cineva din Primăria Capitalei putea decide soarta unei licitaţii internaţionale. Am fost acuzată de aranjamente, că am luat <ciubuc>, că în primărie au fost <achiziţii cel puţin dubioase>. Mi se puneau în cârcă toate relele pământului”, mai arată actualul ministru al Familiei.

Gabriela Firea susţine că, după atâţia ani, se vede, totuşi, cât de utile au fost pentru transportul în comun cele 400 de autobuze euro 6 „turceşti”, dar şi cele 130 de autobuze hibrid „nemţeşti” şi că bucureştenii circula în condiţii de siguranţă, cu autobuze moderne.

„În mandatul meu, Nicuşor Dan a indus panica printre călători spunând că autobuzele din Turcia sunt un pericol public şi <o chestiune de securitate publică>. Venea cu explicaţii fantasmagorice cum că <firmele recunoscute internaţional nu participa la licitaţiile Primăriei Capitalei>. Numai minciuni, iar acum vine şi dovada! Nicuşor Dan stă în poză cu marfă din Turcia. Pericolele care îi pândeau pe călători au dispărut, nu mai e nimeni de acuzat. Dubla măsură trebuie sancţionată”, a adăugat Firea pe reţeaua de socializare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
gabriela firea,
turcisme,
autobuze

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.