Fintech-ul Fibo primeste autorizarea BNR si va putea sa dea antreprenorilor acces la servicii de cont curent, plăţi, încasări sau transferuri bancare

Autor: Cristina Bellu Postat la 29 martie 2024 24 afişări

Fintech-ul Fibo primeste autorizarea BNR si va putea sa dea antreprenorilor acces la servicii de cont curent, plăţi, încasări sau transferuri bancare

Fintech-ul Filbo a primit pentru Filbo Pay autorizarea din partea Băncii Naţionale a României ca instituţie emitentă de monedă electronică, lucru care îi va permite instituţiei să ofere companiilor mici şi mijlocii, dar şi altor categorii de antreprenori, accesul la servicii de cont curent şi operaţiuni asociate acestora - plăţi, încasări, transferuri, dar şi la obţinerea  unui card.

”Autorizaţia ne-a deschis calea, însă drumul îl vom parcurge împreună cu clienţii şi partenerii noştri”, spune Iulian Marinescu, CEO Filbo Pay, care în urmă cu trei ani s-a alăturat echipei Filbo pentru a coordona procesul de autorizare ca instituţie emitentă de monedă electronică.

După lansarea activităţii, obiectivul principal al Filbo Pay este să atragă pe termen mediu o cotă relevantă din piaţa de servicii financiare pentru antreprenorii locali, ce se situează în momentul de faţă la aproximativ 1 milion de entităţi de afaceri.  

Filbo este o marcă înregistrată a OMRO IFN, o companie înfiinţată în anul 1994, specializată de aproape 30 de ani în acordarea de credite pentru finanţarea întreprinderilor mici şi mijlocii.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.