Ca în filmele SF: Oamenii de ştiinţă sunt optimişti şi spun că apariţia unui medicament care să prelungească viaţa se apropie. Primii care vor scoate bani din buzunar ca să trăiască mai mult sunt miliardarii VIDEO

Autor: Iulian Tenchiu Postat la 11 februarie 2024 63 afişări

Ca în filmele SF: Oamenii de ştiinţă sunt optimişti şi spun că apariţia unui medicament care să prelungească viaţa se apropie. Primii care vor scoate bani din buzunar ca să trăiască mai mult sunt miliardarii VIDEO

Oamenii de ştiinţă care studiază biologia şi biotehnologia sunt din ce în ce mai optimişti cu privire la apariţia unei metode de intervenţie farmaceutică pentru prelungirea vieţii. Aceştia susţin că în viitor, pe baza cunoştinţelor acumulate apariţia unui medicament care să mărească durata de viaţă a unui om va fi posibilă. Până la acel moment, experţii sfătuiesc oamenii să nu ignore nici clasicele sfaturi privind un stilul de viaţă şi obiceiurile sănătoase, care s-au dovedit a fi soluţii funcţionale pentru o viaţă mai lungă.

„Studierea pesoanelor centenare ne-a arătat că acestea tind să menţină o vârstă biologică mai joasă decât restul. Deciziile bune pe care le luăm legate de stilul de viaţă sau dietă sunt cele care ne ajută să trăim mai mult. Important e să trăim mai sănătos, nu neapărat să rămânem pe o linie de plutire ţinută în viaţă de intervenţii farmaceutice. Pe măsură ce vom acumula mai multă cunoaştere la ceea ce ne face să îmbătrânim, probabil că va apărea o cale prin care vom putea să ne extindem artificial durata de viaţă” a declarat Raul Cristian Fulea, doctor în biologie moleculară în cadrul New Castley University din Marea Britanie, la ZF Live.

Dacă cele mai recente cercetări în domeniul biologiei şi biotehnologiei vor fi preluate de industria farmaceutică, posibilitatea de a crea medicamente ce pot trata primele semne ale îmbătrânirii înainte de a îşi spune cuvântul asupra corpului, devine reală. Cercetătorii caută să dezvolte nu numai o soluţie de prelungire a vieţii ci şi una care să asigure şi o viaţă mai sănătoasă.

„Cercetările noastre pot fi folosite pentru a detecta problemele care apar legate de vârsta biologică. Putem identifica problemele care apar înainte ca acestea să se manifeste fizic cum ar fi apariţia ridurile sau alte semne ale îmbătrânirii. Există avantajul că prin intermediul acestei tehnologii poti face schimbări şi să aduci un om la un nivel mai bun de trai şi de sănătate. Cercetarea ar putea fi preluată şi dezvoltată pentru a crea soluţii farmaceutice care să ne permită să trăim mai sănătos şi mai mult”, a mai spus cercetătorul

În scenariul apariţiei unei soluţii farmaceutice care să prelungească durata de viaţă a unui om, probabil că primii care vor avea acces la tratament vor fi miliardarii. Aceştia au început să investească încă din perioada pandemiei în soluţii pentru a opri sau măcar a încetini ritmul organismului.

„Ca şi la orice altă tehnologie, cei mai interesaţi vor fi cei cu venituri suficient de mari care să le permită să acopere un tratament personal şi personalizat. Miliardarii investesc destul de mult în acest tip de cercetare. Este destul de comun faptul că ei au început să investească în cercetarea biologică şi biotehnologică”, a declarat Raul Cristian Fulea.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
apropiere,
viata,
aparitie,
medicamente,
oameni,
incetinire

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.