Fenomenul meteorologic El Niño a revenit în forţă. Ce este acesta si cât de este de periculos

Postat la 09 iunie 2023 28 afişări

Fenomenul meteorologic El Niño a revenit în forţă. Ce este acesta si cât de este de periculos

În Oceanul Pacific a început un fenomen meteorologic natural cunoscut sub numele de El Niño, care va încălzi şi mai mult o planetă care se încălzeşte deja din cauza schimbărilor climatice. Oamenii de ştiinţă americani au confirmat că El Niño a început.

Experţii spun că este posibil ca anul 2024 să devină cel mai cald an din lume. În Oceanul Pacific a început un fenomen meteorologic natural cunoscut sub numele de El Niño, care va încălzi şi mai mult o planetă care se încălzeşte deja din cauza schimbărilor climatice, scrie CNBC News.

Oamenii de ştiinţă americani au confirmat că El Niño a început. Experţii spun că este posibil ca anul 2024 să devină cel mai cald an din lume.

Aceştia se tem că va contribui la depăşirea pragului cheie de încălzire de 1,5C.

De asemenea, va afecta vremea la nivel mondial, putând aduce secetă în Australia, mai multe ploi în sudul SUA şi slăbirea musonului din India.

Evenimentul va dura probabil până în primăvara anului viitor, după care efectele sale se vor diminua.

De luni de zile, cercetătorii au fost din ce în ce mai încrezători că un eveniment El Niño urma să apară în Oceanul Pacific.

,,Se intensifică acum, există semne în previziunile noastre de mai multe luni, dar se pare că va atinge cu adevărat punctul culminant la sfârşitul acestui an în ceea ce priveşte intensitatea sa” , a declarat Adam Scaife, şeful departamentului de previziuni pe termen lung din cadrul UK Met Office.

,,Un nou record pentru temperatura globală anul viitor este cu siguranţă plauzibil. Depinde de cât de mare se dovedeşte a fi El Niño – un El Niño mare la sfârşitul acestui an, oferă şanse mari să avem un nou record, temperatura globală în 2024. „

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fenomen,
fortare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.