FDA a aprobat medicamentul Lilly pentru pierderea în greutate

Autor: Laura Buciu Postat la 09 noiembrie 2023 18 afişări

Administraţia americană pentru Alimente şi Medicamente a aprobat miercuri medicamentul Eli Lilly pentru pierderea în greutate, oferind astfel producătorului american de medicamente intrarea oficială pe o piaţă profitabilă care a captat entuziasmul Wall Street în acest an.

FDA a aprobat medicamentul Lilly pentru pierderea în greutate

FDA a aprobat tirzepatida, care va fi vândută sub numele de marcă Zepbound, pentru a fi utilizată de către adulţii cu un indice de masă corporală (IMC) de cel puţin 30, sau un IMC de 27 sau mai mare dacă pacientul are şi o altă problemă de sănătate legată de greutate, cum ar fi bolile de inimă.

„Obezitatea şi excesul de greutate sunt afecţiuni grave care pot fi asociate cu unele dintre principalele cauze de deces, cum ar fi bolile de inimă, accidentele vasculare cerebrale şi diabetul”, a declarat într-un comunicat John Sharretts, director în cadrul Centrului pentru evaluarea şi cercetarea medicamentelor din cadrul FDA.

Tirzepatida este deja aprobată sub denumirea comercială Mounjaro pentru diabetul de tip 2 şi fusese din ce în ce mai mult utilizată „off-label” pentru pierderea în greutate în timp ce aprobarea pentru obezitate era în curs de aprobare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
lilly,
greutate,
da

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.