FBI avertizează: Restartaţi routerele de acasă şi de la birou pentru a nu fi ţinta atacurilor cibernetice ale Rusiei

Autor: Alex Ciutacu Postat la 28 mai 2018 579 afişări

FBI avertizează: Restartaţi routerele de acasă şi de la birou pentru a nu fi ţinta atacurilor cibernetice ale Rusiei

FBI-ul a avertizat vineri că „oricine deţine un router de internet acasă sau la muncă” trebuie să îl restarteze, pentru a reduce riscul de a fi expus atacurilor cibernetice de tip malware legate de actori din apropierea guvernului de la Moscova, potrivit Fortune.

O echipă de securitate a Cisco a anunţat că cel puţin 500.000 de routere au fost afectate în 54 de ţări de atacurile cibernetice de tip malware (n.r: software proiectat pentru a afecta o serie de date sau pentru a obţine acces autorizat într-un sistem de computere).

Tipurile de atacuri asupra cărora avertizează FBI-ul afectează routerele consumatorilor utilizate în case şi birouri de mici dimensiuni, şi este capabil să monitorizeze traficul şi chiar să şteargă complet routerele, distrugându-le şi întrerupând conexiunea la internet a utilizatorilor.

Potrivit Daily Beast, acest tip de virus a fost produs de un grup cunoscut sub numele de „Sofacy Group” şi „Fancy Near”. Acelaşi grup se consideră a fi responsabil de atacurile cibernetice în urma cărora au fost dezvăluite e-mailurile candidatei Hillay Clinton în campania prezidenţială din SUA în 2016, şi are legături strânse cu guvernul rus.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
atacuri,
avertizare,
fbi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.