Familia de Medici, care a condus Florenţa mai bine de 300 de ani, ascunde secrete fascinante şi lucruri uimitoare

Postat la 25 decembrie 2016 896 afişări

Familia de Medici, care a condus Florenţa mai bine de 300 de ani, ascunde secrete fascinante şi lucruri uimitoare

Una dintre cele mai puternice şi influente familii din istorie, familia italiană de Medici a strâns o avere considerabilă, în secolul XIV, iar cu ajutorul acesteia a ajutat la progresul ştiinţific şi artistic al Renaşterii. Mai mult, a dat naştere unei dinastii politice care a durat timp de 300 de ani, iar din rândul acesteia s-au remarcat papi, regine şi conţi.

Legenda susţine că această dinastie a descins de la un cavaler care a ucis un uriaş

Rădăcinile acestei familii se pare că au legătură cu un cavaler al lui Carol cel Mare, care a trăit în secolul VIII şi pe care îl chema Averardo. Acesta a ajuns într-o zonă nordică a Florenţei, numită Mugello, acolo unde a întâlnit un uriaş care înspăimânta populaţia. Acesta a fost ucis de către Averardo, dar scutul său a fost ştirbit de către bilele de fier ale buzduganului cu care s-a luptat uriaşul. Pentru stema familiei de Medici, care înfăţişează două bile roşii poziţionate pe un scut, se pare că au avut această sursă de inspiraţie. Alte teorii susţin că această stemă a derivat dintr-un simbol al schimbătorilor de bani din epoca medievală (bilele reprezintă banii), profesie pe care au avut-o primii membrii ai acestei dinastii.

Banca familiei de Medici a fost cea mai puternică instituţie financiară din Europa

În anul 1397, Giovanni di Bicci de Medici a deschis o bancă în Florenţa, căci în acea vreme, oraşul era un important centru bancar (moneda de aur, florinul, era folosit în întreaga Europă), iar în secolul XV, sub administrarea fiului lui Giovanni, Cosimo, această bancă a devenit cea mai puternică din Europa, care avea ramuri în Roma, Veneţia, Napoli, Milano, Londra, Geneva, dar şi în alte locaţii. Vaticanul era un client important. Cosimo s-a folosit de bogăţia şi de statutul său pentru a influenţa politica florentină, dând naştere dinastiei politice a familiei de Medici. Mai mult, a avut un rol important în ceea ce priveşte poziţia Florenţei drept centru al Renaşterii.

După moartea lui Cosimo, banca a intrat în declin, iar la sfârşitul secolului XV multe dintre ramificările acesteia au fost închise.

Cititi mai multe pe www.descopera.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
medici,
familie,
ascundere,
secrete,
ajutor,
banca,
politica,
europa

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.