Familia Ardeleanu a deschis a patra clinică medicală în Bucureşti şi vizează extinderea în Slobozia şi Călăraşi

Autor: Georgiana Mihalache Postat la 10 iulie 2023 132 afişări

Clinica dentară Dr. Ardeleanu, apărută pe piaţă în 2018, s-a extins cu o nouă unitate în Bucureşti, în complexul rezidenţial Cotroceni One, având în prezent o reţea de patru clinici. Familia Ardeleanu continuă însă dezvoltarea, iar pe listă sunt oraşele Slobozia şi Călăraşi.

Familia Ardeleanu a deschis a patra clinică medicală în Bucureşti şi vizează extinderea în Slobozia şi Călăraşi

Investiţia în noua clinică din complexul rezidenţial şi de birouri Cotroceni One s-a ridicat la 200.000 de euro, iar unitatea are două cabinete dentare şi un centru de radiologie.

Clinica dentară Dr. Ardeleanu, apărută pe piaţă în 2018, s-a extins cu o nouă unitate în Bucureşti, în complexul rezidenţial Cotroceni One, având în prezent o reţea de patru clinici. Familia Ardeleanu continuă însă dezvoltarea, iar pe listă sunt oraşele Slobozia şi Călăraşi.

„Am ajuns la patru clinici deschise în reţea, două în Bucureşti, una în Giurgiu şi în Olteniţa (judeţul Călăraşi – n.red.). Însă nu ne oprim aici, căutăm permanent să mergem mai aproape de pacienţi atât în ce priveşte distanţa faţă de clinică, cât şi nevoile lor privind sănătatea dentară. Clinica Dr.Ardeleanu Cotroceni aduce în centrul atenţiei confortul pacientului prin conceptul de servicii medicale de proximitate“, a spus Dr. Virginia Ardeleanu, fondatoarea reţelei Clinicile Dentare Dr.Ardeleanu.

Noua clinică din Cotroceni One are două cabinete dentare, aparatură medicală performantă şi un centru de radiologie dotat cu un computer tomograf.

Printre serviciile stomatologice oferite în cadrul clinicilor Dr. Ardeleanu se numără atât cele pentru copii, cât şi cele pentru adulţi, de la orto­donţie la parodontologie şi implan­tologie, dar şi estetică, chirur­gie. În plus, reţeaua dentară oferă şi posibilitatea abonamentelor pentru companii, prin care angajaţii au acces la consultaţii şi tratamente stoma­tologice. Abonamentele corporate au reprezentat pentru domeniul medical un motor important de creştere şi extindere, iar acest trend prinde şi piaţa stomatologică.

„Prevenţia este adesea subestimată în cadrul sistemului medical, dar este esenţială pentru sănătatea orală pe termen lung şi reduce necesitatea unor tratamente mai costisitoare în viitor“, a mai adăugat Dr.Virginia Ardeleanu.

Ea a înfiinţat clinica pornind de la profesia de medic stomatolog, alături de soţul său, antreprenorul Vlad Ardeleanu, care a condus operaţiunile Superbet România timp de cinci ani, înainte de a se dedica domeniului sănătăţii. Nu este singura investiţie în domeniul medical a familiei Ardeleanu, care a mai pus pe piaţă şi Medima Health, o reţea de nouă clinici de imagistică la nivel naţional. Din acest proiect face parte şi fondul de private equity Morphosis Capital. Similar cu extinderea din domeniul stomatologiei, atât în Capitală, cât şi în oraşe mai mici, antreprenorii urmăresc aceeaşi dezvoltare şi în imagistica medicală.

O piaţă cu potenţial

Cifra de afaceri realizată de cele peste 8.000 de companii care activează în domeniul asistenţei stomatologice (cod CAEN 8623) este de 3,4 miliarde de lei în 2021, cel mai recent an pentru care există date publice.

Cu un an în urma, în 2020, cifra de afaceri a fost de 2,4 miliarde de lei, însă rezultatele au fost puternic influenţate de perioada de lockdown, când cabinetele stomatologice au fost închise timp de câteva luni, în perioada stării de urgenţă generată de pandemie.

Piaţa este însă extrem de fragmentată, astfel că numărul cabinetelor stomatologice a ajuns la peste 16.300 de unităţi în 2022. Tendinţa de consolidare în cadrul unei reţele controlată de acelaşi antreprenor s-a văzut în rândul marilor operatori, care au de la două-trei, până la 20 de clinici răspândite în ţară. În ultimii doi ani se observă o dinamică în zona medicine dentare, în urma mai multor achiziţii şi extinderi ale unor jucători strategici, care au investit în acest domeniu. Piaţa stomatologică este majoritar privată şi sunt puţini jucători care colaborează cu Casa de Asigurări pentru servicii decontate, din cauza plafonului mic si a numărului redus de proceduri decontate, după cum spun medicii. Astfel, majoritatea pacienţilor plătesc din propriul buzunar intervenţiile din cabinetele dentare.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.