F64 a anunţat pentru anul acesta afaceri în creştere cu 20%, până la 25 de milioane de euro

Autor: Ioana Matei Postat la 05 octombrie 2016 208 afişări

F64 a anunţat pentru anul acesta afaceri în creştere cu 20%, până la 25 de milioane de euro

”Anul 2016 este cel mai bun an de până acum pentru F64, dacă anul trecut am crescut cu 8%, anul acesta targetul este mult mai ambiţios, de 20%”, a declarat Marian Alecsiu, fondatorul F64, în cadrul unui eveniment prilejuit de aniversarea de 15 ani a companiei. Astfel, dacă anul trecut compania a înregistrat vânzări de aproximativ 21 milioane de euro, Alecsiu previzionează că anul acesta vor atinge pragul de 25 de milioane. El mizează pe o creştere de două cifre şi pentru anul viitor. 

”Piaţa foto nu a scăzut, ci a început chiar să crească, a scăzut piaţa de compacte, dar la DSLR-uri, situaţia este diferită. Acum, când vă cumpăraţi un smartphone, vă cumpăraţi automat şi cameră, şi aparate de fotografiat, iar dacă vă doriţi mai mult de atât, noi vă putem oferi”, explică el evoluţia pieţei de aparate de fotografiat. 

Compania a intrat şi pe segmentul smartphone-urilor acum aproximativ doi ani, decizie despre care Alecsiu spune că a fost una bună – ”Nu suntem specialişti pe acest segment, este doar o cerinţă a clienţilor pe care am acoperit-o.” Fondatorul F64 spune că pentru anul în curs, se vor concentra pe optimizări ale serviciilor deja existente, precum şi pe aducerea de noi produse. 

Cea mai mare provocare o reprezintă în prezent zona de online – în prezent, magazinul online al F64 generează 60% din vânzările companiei. Potrivit lui Alecsiu, F64 livrează 2-3.000 de colete săptămânal. 40% din vânzările retailerului sunt generate de clienţii din Bucureşti, iar Capitala este urmată de Cluj-Napoca, Iaşi, Braşov şi Timişoara.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.