EXCLUSIV VIDEO Video Povestea de film a lui Radu Turcanu, juniorul român de la Australian Open / Tânărul şi-a învins destinul: a fost diagnosticat cu epilepsie, suferă de discromatopsie şi evoluează cu ochelari

Postat la 18 ianuarie 2024 39 afişări

EXCLUSIV VIDEO  Video Povestea de film a lui Radu Turcanu, juniorul român de la Australian Open / Tânărul şi-a învins destinul: a fost diagnosticat cu epilepsie, suferă de discromatopsie şi evoluează cu ochelari

În ultimul tur al calificărilor, sportivul român Radu Turcanu a trecut azi-noapte, în două seturi, 6-2, 7-6 (9), de un adversar din Singapore, Bill Chan.

Sportivul din Bucureşti a ajuns la Melbourne cu o bursă de la Academia Victor Hănescu.

Tatăl său, inginer silvic, povesteşte că Radu a fost diagnosticat cu epilepsie la vârsta de 10 ani.

Familia face sacrificii uriaşe pentru a-i întreţine pasiunea: tatăl său a lucrat 6 ani în străinătate ca şi camionagiu.

Radu Turcanu, 17 ani, este de ani buni în Top 3 cei mai buni jucători ai României, deşi evoluează cu ochelari şi nu distinge prea bine culorile.

România mai are o reprezentată în concursul junioarelor, pe Ruxandra Bertea.

După ce a trecut în primul tur al calificărilor de japonezul Yuta Tomida (cap de serie 9), Radu David Turcanu, 17 ani (va împlini 18 în luna martie), a învins, în zorii acestei zile, un alt sportiv asiatic, pentru a-şi asigura o poziţie pe tabloul principal al juniorilor la primul turneu de Mare Şlem al anului. Învinsul, Bill Chan (Singapore), avea statut de favorit 2 în calificări.

În schimb, celălalt român aflat la Melbourne, Ştefan Horia Haită (16 ani), n-a izbutit să străbată drumul până la capăt, oprindu-se în turul doi al calificărilor (ultimul), cedând la thailandezul Thanaphat Booosarawongse, scor 2-6, 4-6. Mediafax a stat astăzi de vorbă cu Răzvan Turcanu, tatăl singurul reprezentant masculin al României la Melbourne, după ce fetele, la senioare, au părăsit competiţia, iar la junioare o avem, pe tabloul principal, pe Ruxandra Bertea.

Familia Turcanu locuieşte în Tunari (Ilfov). Component al lotului naţional, Radu mai are un frate, de 19 ani şi jumătate, fost jucător de tenis, dar care a renunţat, iar acum se pregăteşte să devină pilot, şi o soră, 10 ani, care adoră călăria.

VEDETI AICI VIDEO 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
video,
roman,
diagnostic,
evolutie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.