Eurostat: 7% dintre lucrătorii din UE au lucrat peste program în 2022

Autor: Laura Buciu Postat la 02 mai 2023 17 afişări

În Uniunea Europeană,  în 2022, 7% dintre persoanele angajate au lucrat peste program, având, de obicei 49 de ore sau mai mult pe săptămână, în cadrul jobului lor principal, potrivit Eurostat.

O rată mai mare de persoane care desfăşoară activităţi independente au lucrat peste program (30% din totalul persoanelor care desfăşoară activităţi independente) în comparaţie cu angajaţii (4% din totalul angajaţilor).

În plus, programul prelungit era mai frecvent în rândul lucrătorilor calificaţi din agricultură, silvicultură şi pescuit (28% din totalul lucrătorilor calificaţi din agricultură, silvicultură şi pescuit) şi al managerilor (24%) în comparaţie cu orice alt grup ocupaţional important (toate cu mai puţin de 8%).

Dintre ţările UE, Grecia a înregistrat cea mai mare proporţie de lucrători cu program prelungit (13%), urmată de Franţa şi Cipru (10% fiecare).

La polul opus, cele mai mici rate de lucrători care au muncit peste program au fost înregistrate în Bulgaria, Lituania şi Letonia (1% fiecare).

Aceste statistici au publicate cu ocazia Zilei Internaţionale a Muncii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
eurostat,
program,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.