Europarlamentar român: Mai mult de jumătate din fondurile europene atrase de România nu rămân în ţară

Autor: Dan Straut Postat la 22 octombrie 2016 437 afişări

Fondurile structurale care intră în România „se întorc afară, pentru că utilajele de care avem nevoie ca să facem proiectele nu le producem noi”, iar proporţia scurgerii externe este de 60%, a declarat vineri, la Bucureşti, europarlamentarul român Cătălin Ivan.

„Să nu ai o politică de susţinere a industriilor cu înalt grad de tehnologizare, cu valoare adăugată, cu locuri de muncă bine plătite nu este o scuză. Ţine de noi, nu de Bruxelles”, a spus Cătălin Ivan, în cadrul dezbaterii „Unde se duc profiturile din România”.

„Un calcul foarte simplu făcut arată că peste 60% din banii europeni pe fonduri structurale care intră în România se întorc afară, pe achiziţii, pe tot felul de utilaje de care avem nevoie ca să facem proiectele ambiţioase pe care ni le stabilim, dar pe acestea nu le producem noi”, a spus Ivan.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FINANŢE,
FONDURI UE,
INDUSTRIE

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.