Este oficial: Avem un nou MILIARDAR în România

Autor: Cristina Bellu Postat la 25 august 2023 1764 afişări

Este oficial: Avem un nou MILIARDAR în România

Grupul MedLife, cel mai mare ope­rator privat de sănătate, a raportat afaceri de 1,06 miliarde lei în primele şase luni din 2023, în creştere cu 23,9% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, potrivit da­telor publicate vineri de com­panie pe bursă.

“Evoluţia s-a datorat, în principal, creşterii din toate liniile de afaceri ale Grupului, precum şi achiziţiilor finalizate de companie în 2022 şi 2023”, spun oficialii MedLife.

Profitul net al jucă­to­rului privat de sănă­ta­te s-a diminuat însă în peri­oa­da menţio­nată, de la 45,6 mil. lei în S1/2022 la 5 mil. lei anul acesta, în primul semestru.

Alte venituri operaţionale au înregistrat o crestere de 105,7% in perioada de şase luni incheiata la 30 iunie 2023 comparativ cu S1/2022, până la 8,7 mil. lei.

Grupul a inregistrat cheltuieli operationale de 1,02 mld. lei in perioada ianuarie-iunie 2023, reprezentand o crestere de 28,9%, an/an. Cheltuielile operaţionale ca pondere în total venituri operationale au reprezentat 96,14% in perioada raportată faţă de 92,45% in S1/2022.

Potrivit raportului, toate liniile de business ale Grupului MedLife au înregistrat creşteri robuste în perioada ianuarie – iunie 2023, cele mai performante fiind clinicile (plus 41%), spitalele (plus 36%) şi divizia corporate (plus 13%), urmate de clinicile stomatologice şi laboratoare cu creşteri de 11% şi respectiv 9%.

Perspective S2: consolidarea celei mai mari reţele de servicii medicale private din România

În ceea ce priveşte perspectivele pentru perioada următoare, MedLife se concentrează pe consolidarea poziţiei de lider prin continuarea proiectelor organice cu accent pe extinderea reţelei de spitale în Bucureşti, prin lucrările continue la proiectul MedLife Park şi prin deschiderea de noi unităţi în zona Olteniei şi în Vest. Cu toate că achiziţiile nu sunt o prioritate pentru Grup în acest moment, reprezentanţii MedLife nu exclud posibilitatea lor în funcţie de oportunităţile pieţei şi de nevoile de dezvoltare.

”În continuare, aşa cum am menţionat la începutul anului, ne concentrăm asupra optimizării fluxurilor şi procedurilor operaţionale la nivelul companiilor din grup, pentru a ne folosi de economia de scară şi de expertizele cumulate ale fiecărei unităţi. Cu determinarea care ne caracterizează, în lunile care urmează, punem accent pe eficienţă şi pe dezvoltarea mai multor proiecte organice ambiţioase, care vor consolida cea mai mare reţea de clinici, laboratoare şi spitale disponibile la nivel naţional”, a declarat Mihai Marcu, CEO al MedLife.

În prezent, Grupul MedLife deţine cea mai mare reţea de servicii medicale private din România cu cca 700 locaţii proprii şi partenere la nivel naţional. Peste 6 milioane pacienţi unici au apelat până acum la servicii de prevenţie, wellness, tratament şi spitalizare în unităţile MedLife, iar peste 800.000 de angajaţi beneficiază de servicii medicale prin intermediul abonamentelor MedLife.

MedLife are 2,5 miliarde de lei capitalizare, după ce acţiunile M s-au depreciat cu 12,43% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 117 mil. lei.

Grupul este controlat în proporţie de 15% de Mihail Marcu, în proporţie de 14% de Mihaela Gabriela Cristescu şi în proporţie de 10,4% de Nicolae Marcu, în timp ce Fondul de Pensii Administrat Privat NN Pensii deţine 13,24% din capitalul social, conform datelor BVB.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.