Este oficial:Acordarea de stimulente financiare absolvenţilor care au obţinut media 10 la evaluarea naţională sau la examenul naţional de bacalaureat

Autor: Alexandru Nanu Postat la 27 august 2023 14 afişări

Este oficial:Acordarea de stimulente financiare absolvenţilor care au obţinut media 10 la evaluarea naţională sau la examenul naţional de bacalaureat

În acestă săptămână, a fost publicată în Monitorul Oficial Hotărârea pentru privind acordarea de stimulente financiare absolvenţilor care au obţinut media 10 la evaluarea naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a, sesiunea 2023, şi la examenul naţional de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2023.

Mai exact este vorba de Hotărârea Nr. 767 din 24 august 2023 privind acordarea de stimulente financiare absolvenţilor care au obţinut media 10 la evaluarea naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a, sesiunea 2023, şi la examenul naţional de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2023, publicată în Monitorul Oficial nr. 770 din 25 august 2023.

Astfel, se vor acorda stimulente financiare în valoare de 2.000 de lei fiecărui absolvent al clasei a VIII-a care a obţinut media 10 la evaluarea naţională, sesiunea 2023.

De asemenea, se vor acorda stimulente financiare în valoare de 5.000 de lei fiecărui absolvent de liceu care a obţinut media 10 la examenul naţional de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2023.

Sumele necesare acordării stimulentelor financiare prevăzute la art. 1 şi 2 se alocă din bugetul aprobat pe anul 2023 Ministerului Educaţiei, titlul 57 „Asistenţă socială“, cap. 65.01 „Învăţământ“, conform HG amintită mai sus.

„Ţinând cont că este vorba de tineri absolvenţi de gimnaziu, respectiv de liceu cu rezultate remarcabile la învăţătură, care au toate şansele să continue să obţină performanţe în învăţământul liceal, respectiv în învăţământul universitar, apreciem că li se poate oferi un stimulent financiar care să fie util în dezvoltarea lor ulterioară, în domeniul profesional şi personal”, scria în nota de fundamentare.

Lista beneficiarilor stimulentelor financiare prevăzute şi modalitatea de acordare a acestora se aprobă prin ordin al ministrului educaţiei.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.