Este îngrijorătoare situaţia pandemică din România în acest moment? Răspunsul lui Arafat

Autor: Andreea Tobias Postat la 27 ianuarie 2022 349 afişări

Situaţia pandemică din România în acest moment nu trebuie caracterizată prin „îngrijorătoare” sau „neîngrijorătoare”, spune şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat: „să rămânem precauţi”.

Este îngrijorătoare situaţia pandemică din România în acest moment? Răspunsul lui Arafat

Întrebat, joi, dacă din punctul său de vedere situaţia în România este îngrijorătoare în acest moment, Arafat a răspuns: „faptul că varianta Omicron are impact mai redus din punctul de vedere al gravităţii este un lucru foarte pozitiv. Normal că trebuie să rămânem precauţi. Nu aş categorisi îngrijorătoare sau neîngrijorătoare. Este o situaţie care necesită precauţie pentru următoarele două - trei săptămâni până atingem vârful, după care vedem că începe să scadă”.

Potrivit lui Arafat, situaţia trebuie monitorizată şi adaptată, dar cel mai important este să se respecte regulile de bază.

„Insistăm mai ales asupra purtării măştii. Considerăm că este, poate, cea mai eficientă metodă, cu excepţia vaccinării, care poate preveni stările grave şi ajungerea la terapie intensivă sau la deces. În rest, aşteptăm să vedem care va fi evoluţia şi la un moment probabil că o să scadă complet numărul cazurilor Delta şi o să avem preponderent Omicron”.

În ce priveşte focarele din spitale, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a spus că nu se poate spune că cifrele în acest moment reprezintă un impact major în ţară: „dar sunt unele spitale care au într-adevăr un număr de medici sau de asistenţi carantinaţi, izolaţi. De aici vin şi detaşările”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pandemie,
românia,
arafat

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.