Epopeea unuia dintre cele mai mari scandaluri din lumea criptomonedelor ajunge la final: Sam Bankman-Fried, fostul rege crypto, a fost găsit vinovat în cazul prăbuşirii gigantului FTX

Autor: Iulian Tenchiu Postat la 03 noiembrie 2023 2928 afişări

Epopeea unuia dintre cele mai mari scandaluri din lumea criptomonedelor ajunge la final: Sam Bankman-Fried, fostul rege crypto, a fost găsit vinovat în cazul prăbuşirii gigantului FTX

Fondatorul FTX, Sam Bankman-Fried, a fost condamnat de un juriu din New York, într-un caz penal care face istorie. Pe fondul celor şapte capete de acuzare pentru care a fost găsit vinovat, fostul şef FTX riscă să petreacă ani grei după gratii, scrie Financial Times.

Decizia unanimă în cel mai mediatizat proces legat de criptomonede de până acum a fost pronunţată joi seara, după mai multe ore de deliberare de către juriul format din nouă femei şi trei bărbaţi, în urma unor acuzaţii care includ fraudă electronică şi conspiraţie pentru spălare de bani.

Verdictul vine la aproape exact un an după ce FTX a intrat în faliment, după ce nu a putut onora cererile de retragere de la mii de clienţi speriaţi de o scădere a pieţei şi de dezvăluiri dăunătoare despre structurile financiare opace ale bursei.

Bankman-Fried, cunoscut pentru părul său rebel şi pentru pantalonii scurţi cargo, a curtat celebrităţi, a fost primit cândva la Casa Albă şi la Capitoliu şi a obţinut investiţii de miliarde de dolari în timpul scurtei sale perioade ca imagine publică a industriei criptomonedelor în curs de dezvoltare.

În vârstă de 31 de ani a fost acuzat de procurori în decembrie anul trecut că a orchestrat „una dintre cele mai mari fraude financiare din istoria americană” asupra clienţilor şi investitorilor bursei FTX, precum şi asupra creditorilor fondului său de acoperire afiliat Alameda Research.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
caz,
crestere,
gasire,
vinovat,
gigant,
judecatori,
prabusire,
rege

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.