Emmanuel Macron vrea o politică a UE de investiţii active / Deficitul de 3% este "din alt secol"

Autor: Mihai Draghici, Mediafax Postat la 07 noiembrie 2019 126 afişări

Emmanuel Macron vrea o politică a UE de investiţii active / Deficitul de 3% este "din alt secol"

Emmanuel Macron, preşedintele Franţei, a pledat, într-un interviu acordat revistei The Economist pentru o politică de investiţii active a Europei, notând că regula menţinerii deficitului bugetar în ţările Uniunii Europene sub 3% reprezintă o "dezbatere din alt secol", relatează cotidianul Le Figaro.

"Avem nevoie de mai mult expansionism, de mai multe investiţii. Europa nu poate fi singura zonă care nu face aceste lucruri", afirmă Emmanuel Macron în interviul acordat publicaţiei The Economist.

"Cred că, în acest context, dezbaterea referitoare la (deficitul -n.red.) de 3% al bugetelor naţionale şi de 1% în bugetul european este o dezbatere din alt secol", a argumentat Emmanuel Macron.

Liderul de la Paris a subliniat că Europa trebuie să înceapă să gândească şi să acţioneze nu doar ca organizaţie economică, ci şi ca putere strategică.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UE,
MACRON,
ECONOMIE,
investitii,
active

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.