Elon Musk a găsit un nou director executiv pentruTwitter: Cine este Linda Yaccarino, şefa departamentului de publicitate al NBCUniversal, care în următoarele 6 săptămâni ar putea începe să conducă cea mai controversată reţea socială

Autor: Ştefan Stan Postat la 12 mai 2023 14 afişări

Elon Musk a găsit un nou director executiv pentruTwitter: Cine este Linda Yaccarino, şefa departamentului de publicitate al NBCUniversal, care în următoarele 6 săptămâni ar putea începe să conducă cea mai controversată reţea socială

Elon Musk a declarat că a angajat un nou director executiv al Twitter, care va începe să conducă platforma de socializare în şase săptămâni.

Miliardarul a ocupat funcţia de director executiv al Twitter de când a achiziţionat compania, în valoare de 44 de miliarde de dolari, în octombrie, dar a semnalat că poziţia sa va fi temporară. Musk a scris joi pe Twitter: "Sunt entuziasmat să anunţ că am angajat un nou CEO pentru X/Twitter. Ea va începe în ~6 săptămâni!".

El a adăugat că va trece la funcţia de preşedinte executiv şi director de tehnologie, "supervizând produsul, software-ul şi sysops [operaţiuni de sistem]". El nu a numit persoana pe care intenţionează să o numească în funcţia de director executiv.

Linda Yaccarino, şefa departamentului de publicitate al NBCUniversal, şi Musk sunt în discuţii, după ce Wall Street Journal a relatat că aceasta se află în discuţii pentru acest post. Yaccarino nu a răspuns la un e-mail prin care se solicitau comentarii.

Musk şi Yaccarino au apărut recent împreună la o conferinţă din Miami, unde au ţinut un discurs intitulat "Twitter 2.0: De la conversaţii la parteneriate". Cei doi păreau să aibă o relaţie bună pe scenă, Yaccarino dând dovadă de simţ al spectacolului, potrivit persoanelor care au asistat la prezentare.

Anunţul vine în contextul în care acţionarii Tesla, producătorul de maşini electrice pe care Musk îl conduce de asemenea, au exercitat presiuni tot mai mari asupra acestuia pentru a se concentra din nou asupra acestei companii, ale cărei acţiuni au scăzut cu 30% în ultimul an. Acţiunile Tesla au urcat cu aproximativ 2% la aflarea veştii despre şeful de la Twitter.

De asemenea, investitorii şi bancherii de la Twitter au dorit ca Musk să selecteze o nouă conducere cât mai curând posibil, potrivit unor persoane familiarizate cu această chestiune.

Yaccarino, preşedinte al departamentului de publicitate şi parteneriate globale la NBCU, lucrează la NBCU de mai bine de zece ani, unde a fost un susţinător al industriei pentru găsirea unor modalităţi mai bune de măsurare a eficienţei publicităţii. În calitate de şefă a vânzărilor de publicitate la NBCU, ea a avut un rol esenţial în lansarea serviciului de streaming Peacock al companiei, susţinut de publicitate.

Yaccarino, care supraveghează venituri anuale din publicitate de aproximativ 13 miliarde de dolari, este cunoscută pentru relaţia sa strânsă cu comercianţii şi agenţiile de publicitate. Doamna Yaccarino are reputaţia de a folosi tactici de negociere dure, iar cumpărătorii de media au descris-o drept "ciocanul de catifea".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
twitter,
publicitate

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.