Eliminarea CASS de 10% pentru concediile medicale, votată în plenul Senatului

Autor: Cosmin Pirv Postat la 12 februarie 2024 40 afişări

Plenul Senatului a adoptat luni amendamentul care prevede eliminarea taxării cu 10% a concediilor medicale.

Eliminarea CASS de 10% pentru concediile medicale, votată în plenul Senatului

Amendamentul care prevede eliminarea CASS de 10% pentru concediile medicale, depus de senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc, a fost votat în plenul Senatului.

Ea susţine că a făcut acest demers ca urmare a mesajelor pe care le-a primit „de la români”

„Pe lângă eliminarea impozitării concediilor medicale a pacienţilor oncologici, ni s-a părut firesc şi normal să eliminăm o nedreptate, iar concediul maternal să nu mai fie impozitat. Nu mai trebuie să fie impozitat nici concediul pentru îngrijirea copilului bolnav. În momentul în care tu soliciţi statului, pentru că ai o problemă medicală, este nedrept ca statul să-ţi ia 10%. (…) Cred că menirea noastră ca parlamentari este să facem texte de lege şi să îndreptăm legea acolo unde este nevoie”, a declarat Nicoleta Pauliuc, senatoare liberală, potrivit paginii de Facebook a PNL.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
eliminare,
senat,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.