Efectele codului roşu în Caraş-Severin: doi oameni prinşi sub acoperiş, alţi doi salvaţi din Dunăre

Autor: Laura Buciu Postat la 22 iulie 2023 27 afişări

Mai multe persoane au fost surprinse de efectele codului roşu de vijelii şi grindină în judeţul Caraş-Severin, în noaptea de vineri spre sâmbătă. Pompierii au salvat două persoane prinse sub un acoperiş prăbuşit şi alte două care au fost surprinse de furtună pe Dunăre.

Efectele codului roşu în Caraş-Severin: doi oameni prinşi sub acoperiş, alţi doi salvaţi din Dunăre

Potrivit ISU Caraş-Severin, în urma vântului puternic şi a precipitaţiilor abundente înregistrate într-un timp foarte scurt, au fost înregistrate 175 de apeluri, în intervalul orar 22:20 - 00:30.

Pompierii militari cărăşeni au fost solicitaţi să intervină pentru înlăturarea efectelor negative produse de furtună în mai multe locaţii din judeţ.

Cele mai multe situaţii s-au înregistrat în municipiul Reşiţa, unde pompierii au intervenit pentru degajarea mai multor copaci căzuţi pe carosabil pe DN58B, la ieşirea din Reşiţa spre Caransebeş. Traficul a fost oprit timp de aproximativ 120 de minute.

De asemenea, s-a intervenit pentru degajarea mai multor copaci căzuţi pe carosabil, acoperişuri, precum şi pentru degajarea copacilor căzuţi pe autoturisme pe aproximativ 20 de străzi.

Două situaţii mai deosebite s-au înregistrat pe str. Zadei, unde două persoane au fost surprinse sub acoperişul unui bloc prăbuşit de vântul puternic. Acestea au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale de către o ambulanţă SAJ şi una SMURD.

Cea de-a două situaţie a fost semnalată în dreptul Insulei Ostrov, unde două persoane au fost surprinse de furtună pe Dunăre şi au fost recuperate ulterior de Poliţia de Frontieră.

Pompierii au fost solicitaţi şi în localităţile Zăvoi şi Băile Herculane pentru degajarea copacilor de pe carosabil, precum şi a unui acoperiş care era în pericol de cădere.

În oraşul Bocşa, pompierii militari, împreună cu cei voluntari, au acţionat pentru stingerea unui incendiu la un stâlp electric.

De asemenea, Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Ezeriş a acţionat pentru degajarea unui copac căzut pe carosabil, pe DN58A, între Ezeriş şi Fârliug.

Au fost angrenaţi un număr de aproximativ 70 de militari şi 17 autospeciale din cadrul celor 4 subunităţi de intervenţie ale ISU Caraş-Severin.

Au fost soluţionate o mare parte din solicitări, acţiunile pentru înlăturarea efectelor produse de furtună urmând să fie continuate şi sâmbătă.

La ora transmiterii ştirii, nu mai sunt intervenţii în desfăşurare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cod roşu,
efect,
dunăre

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.