Economia Greciei a înregistrat o contracţie record de 15,2% în T2

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 04 septembrie 2020 31 afişări

Economia Greciei a înregistrat o contracţie record de 15,2% în T2

Criza generată de COVID-19 a lovit din plin economia Greciei, arată datele oficiale de joi, 3 septembrie, anunţă Rappler.

Agenţia de statistică a statului spune că produsul intern brut a scăzut în T2 cu 15,2% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut din cauza restricţiilor de circulaţie lansate pentru a controla numărul de cazuri cu coronavirus. Între timp, exporturile au scăzut cu aproape o treime şi importurile de bunuri şi servicii au înregistrat un declin de peste 17%.

În medie, economia zonei euro a scăzut în ultimul trimestru cu 10,9%.

Grecia şi-a deschis graniţele pe 1 iulie pentru a limita şocul suferit de sectorul turismului, vital economiei ţării, însă a înregistrat o creştere semnificativă a numărului de infecţii în august.

Peste jumătate din numărul total de cazuri – 10.500 – au fost raportate luna trecută. Oficialii spun că rezultatul vine în urma nerespectării regulilor de distanţare socială din restaurante, baruri şi alte locaţii.

Între 2009 şi 2018, Grecia a suferit cea mai gravă criză economică din istoria recentă a ţării, începând să recupereze teren înainte să se declanşeze pandemia de coronavirus. Autorităţile estimează o contracţie de 5,8% în 2020, în timp ce Fondul Monetar Internaţional (FMI) oferă o previziune mult mai pesimistă de 10%. Prim-ministrul Kyriakos Mitsotakis a declarat că economia ţării îşi va reveni  în 2021.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economia greciei,
zona euro,
record,
scadere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.