Duşa: Peste 300 de ofiţeri români activează în comandamente NATO şi ale organismelor militare ale UE

Autor: Adina Oşan, Dan Lungu Postat la 18 iunie 2015 114 afişări

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a declarat, joi, la Alba Iulia, că peste 300 de ofiţeri români pregătiţi în instituţiile de învăţământ militar din ţară activează, în prezent, în comandamente sau în structuri de conducere ale NATO şi ale organismelor militare ale Uniunii Europene.

Mircea Duşa a spus, la finalul ceremoniei de încheiere a anului şcolar de la Colegiul Militar Naţional "Mihai Viteazul" din Alba Iulia, că mulţi din tinerii pregătiţi în instituţiile de învăţământ militar din România au ajuns în posturi importante, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Copiii, tinerii formaţi în aceste licee au devenit militari deosebiţi, au devenit ofiţeri, generali şi sunt reprezentaţi astăzi în conducerea Statului Major General, dar şi în conducerea statelor majore ale categoriilor de forţe. De asemenea, foarte mulţi tineri pregătiţi în instituţiile noastre de învăţământ sunt astăzi şi activează la organismele NATO, la organismele UE, peste 300 de ofiţeri sunt în momentul de faţă în comandamente sau în structuri de conducere ale NATO şi ale organismelor militare ale Uniunii Europene", a afirmat Mircea Duşa.

El a vorbit şi de calitatea învăţământului militar românesc, dând exemplu faptul că în anii trecuţi promovabilitatea la bacalaureat a elevilor din colegiile militare a fost de sută la sută.

"În anii trecuţi promovabilitatea în învăţământul militar liceal a fost de 100% şi majoritatea elevilor pregătiţi de instituţiile noastre de învăţământ liceal se îndreaptă în continuare spre învăţământul militar, spre academiile noastre. Şi-au ales această profesie de la 14 ani şi în cei patru ani de învăţământ liceal sunt bine pregătiţi pentru această profesie", a susţinut Duşa.

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a participat, joi, la Colegiul Militar Naţional "Mihai Viteazul" din Alba Iulia, la festivităţile organizate cu ocazia încheierii anului şcolar.

În cadrul manifestării, ministrul l-a premiat şi l-a ridicat în grad pe un tânăr ofiţer care a absolvit recent celebra universitate americană West Point.

În acest an, la Colegiul Militar din Alba Iulia au absolvit 109 elevi, din care 20 de fete.

Colegiul Militar "Mihai Viteazul" a fost înfiinţat în urmă cu peste 95 de ani, la Târgu Mureş, unde şi-a desfăşurat activitatea în perioada 1919-1940, mutându-se apoi, din cauza războiului, la Timişoara, între anii 1940-1947. După al Doilea Război Mondial, liceul militar a fost închis de autorităţile comuniste. Activitatea liceului a fost reluată în anul 1975, la Alba Iulia, oraş unde funcţionează şi în prezent sub denumirea Colegiul Militar Naţional "Mihai Viteazul".

Instituţia de învăţământ a avut aproape 6.500 de absolvenţi în cele peste 60 de promoţii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
DUŞA,
NATO,
OFIŢERI
/actualitate/dusa-peste-300-de-ofiteri-romani-activeaza-in-comandamente-nato-si-ale-organismelor-militare-ale-ue-14468631
14468631
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.