După caniculă, vin furtunile. Diferenţe de temperatură de până la 20 grade Celsius de la o zi la alta

Postat la 04 august 2023 161 afişări

După caniculă, vin furtunile. Diferenţe de temperatură de până la 20 grade Celsius de la o zi la alta

După caniculă, vin furtunile. Vor fi diferenţe de temperatură de până la 20 grade Celsius de la o zi la alta, anunţă meteorologii.

Toată ţara este deocamdată sub avertizări de caniculă. În Lunca Dunării sunt peste 40 de grade Celsius la umbră, iar căldura extremă va persista şi sâmbătă. La final de săptămână, însă, furtunile vor mătura ţara.

După caniculă, vin furtunile. Diferenţe de temperatură de până la 20 grade Celsius de la o zi la alta în acest weekend

O masă de aer foarte cald, de origine tropicală, persistă în zona ţării noastre. Avem temperaturi de 39-41 de grade Celsius”, a declarat Elena Mateescu, directorul ANM, la Digi24.

Sâmbătă după-amiază vremea va deveni instabilă, mai ales în partea de vest şi sud-vest a ţării.

„Mai rămâne în vigoare pentru vestul, nord-vestul, centrul, sudul şi sud-estul ţării o avertizare meteorologică de cod galben pentru val de căldură, cu maxime între 33 şi până la 37 de grade, dar începând cu orele după-amiezii vor avea loc averse torenţiale şi cantităţi de apă care, pe secvenţe scurte de timp sau prin acumulare, pot depăşi 30 – 40 de l/mp, izolat 50- 60 l/mp şi intensificări ale vântului, care vor avea viteze la rafală de peste 70 km pe oră, deci vor fi vijelii”, a mai explicat directorul ANM.

De duminică vremea va fi mai rece în cea mai mare parte a ţării, mai ales în partea de vest, sud-vest, centru şi nord. Doar în sud-est vom mai avea temperaturi de 32-33 de grade Celsius.

Episoade de caniculă, în a doua jumătate a lunii

Vor fi diferenţe de temperatură de până la 20 grade Celsius.

„În restul ţării vorbim de maxime de până la 21 de grade, o diferenţă semnificativă, cu mai mult de 10 grade. Atunci când o masă de aer rece înlocuieşte o masă de aer foarte cald fenomenele de instabilitate sunt accentuate, se manifestă prin averse torenţiale”, a mai spus meteorologul.

Cititi mai multe pe www.mediaflux.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
canicula,
furtuni

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.