Drulă, despre OUG-ul pentru acoperirea găurii de la buget: Va bloca primăriile din toată ţara

Autor: Laura Buciu Postat la 08 mai 2023 32 afişări

Preşedintele USR Cătălin Drulă avertizează că ordonanţa de urgenţă pe care o pregăteşte Guvernul PSD-PNL pentru acoperirea găurii de la buget va bloca primăriile din toată ţara.

Drulă, despre OUG-ul pentru acoperirea găurii de la buget: Va bloca primăriile din toată ţara

„Primari de toate culorile politice, nu numai primarii USR, sunt nemulţumiţi că, în timp ce ei au bugete echilibrate, fără deficit, spre deosebire de bugetul acestui guvern, bugetul de stat, care are un deficit enorm şi are o gaură faţă de acel deficit, li se impun nişte reguli generice, adică nu mai au voie să gestioneze banii. Poate într-un loc ai nevoie să angajezi pe cineva la urbanism, ca o primărie să poată emite mai repede acele certificate ca oamenii să îşi construiască case, şi nu mai poţi pentru că vine o lege care taie cu barda. Aceasta este cel mai bun semn al incompetenţei”, spune preşedintele USR Cătălin Drulă.

Cătălin Drulă a criticat coaliţia PSD-PNL pentru că îşi face timp să voteze în Parlamentul numiri noi la ANCOM şi ANRE, dar nu îşi face timp să ia măsuri corecte de reducere a cheluielilor.

„Ceea ce se întâmplă în acest moment arată că nu vor să scadă cu nimic cheltuielile clientelei de partid. Vor să crească taxele oamenilor. Deja au crescut pe tot felul de profesii liberale, pe chirii şi aşa mai departe. Mult din impact se va vedea la anul. Pentru că aşa văd ei statul: noi suntem la putere, ne facem parte pentru noi, fraierii să plătească taxe şi impozite”, mai spune Cătălin Drulă, preşedintele USR.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
drulă,
buget,
primărie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.