Două treimi dintre companiile din România care investesc în social media nu observă vreun beneficiu financiar

Autor: Razvan Muresan Postat la 21 ianuarie 2015 475 afişări

Peste jumătate dintre companiile din România care au investit în promovarea de produse şi servicii pe reţelele de socializare nu pot cuantifica randamentul bugetelor alocate, în timp ce 14% spun că nu sunt de acord că ar exista vreun beneficiu, arată un studiu al companiei de audit şi consultanţă fiscală EY, realizat în parteneriat cu TotalSoft.

Două treimi dintre companiile din România care investesc în social media nu observă vreun beneficiu financiar

Întrebaţi dacă randamentul investiţiilor în social media se poate cuantifica, 52% dintre reprezentanţii companiilor participante la studiul realizat de EY au precizat că nu ştiu dacă există vreun beneficiu. 14% dintre respondenţi susţin că nu sunt de acord că ar exista vreun randament al investiţiei.

De cealaltă parte, 34% dintre companiile chestionate sunt de acord că investiţia în social media aduce beneficii.

58% dintre companiile din România plătesc pentru promovarea pe reţelele de socializare, o pondere covârşitoare preferând să dirijeze resursele către compania Facebook (93%).

Dintre companiile care investesc în social media, majoritatea alocă, în medie, 1.000 de euro lunar promovării produselor şi serviciilor pe Facebook şi alte reţele sociale, mai arată studiul citat.

Studiul "Social media and the Romanian business environment", realizat de compania de audit şi consultanţă fiscală EY, în parteneriat cu TotalSoft, a fost efectuat în perioada 23 septembrie - 15 octombrie 2014, pe un eşantion format din 209 companii cu activitate pe piaţa din România.

Mai multe detalii despre rezultatele studiului "Social media and the Romanian business environment" puteţi consulta în INFOGRAFIC.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ey,
social media,
beneficiu
/actualitate/doua-treimi-dintre-companiile-din-romania-care-investesc-in-social-media-nu-observa-vreun-beneficiu-financiar-13777968
13777968
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.