Două cutremure, la interval de 20 de minute, s-au produs miercuri, în Vrancea şi Gorj

Autor: Andreea Tobias Postat la 26 iulie 2023 22 afişări

Două cutremure, la interval de 20 de minute, s-au produs miercuri, în Vrancea şi Gorj

Două cutremure, la interval de 20 de minute, s-au produs miercuri, în Vrancea şi Gorj.

Două cutremure cu magnitudinea de 3, respectiv 2, s-au produs miercuri, potrivit informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Primul seism, de 3,3 pe scara Richter, a fost la ora 13.49, în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea, la adâncimea de 104.9 km. Cutremurul s-a produs în apropierea oraşelor: 45 km V de Focşani, 54 km N de Buzău, 70 km SE de Sfântu-Gheorghe, 78 km E de Braşov şi 87 km NE de Ploieşti.

După 20 de minute, un alt cutremur a avut loc în Olteania, Gorj, la adâncimea de 15.5 km. A avut magnitudinea de 2 pe Richter şi s-a produs la 14 km NV de Târgu Jiu, 65 km NE de Drobeta-Turnu Severin, 72 km S de Hunedoara, 86 km S de Deva, 97 km V de Râmnicu Vâlcea şi 99 km E de Reşiţa.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cutremure,
vrancea,
gorj

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.