DOUĂ creşteri de pensii! Când se dau BANII

Postat la 08 octombrie 2023 838 afişări

DOUĂ creşteri de pensii! Când se dau BANII

Vom avea două creşteri de pensii în 2024. Cel puţin aşa declară şeful Casei Naţionale de Pensii care promite că, pe lângă indexarea pensiilor de la 1 ianuarie, pensionarii vor beneficia şi de recalcularea pensiilor care este aproape la final. Oficialul a prezentat şi noua formulă de calcul pentru cele cinci milioane de pensii ale românilor.

Două creşteri de pensii în 2024

Şeful Casei Naţionale de Pensii, Daniel Baciu a declarat că pensionarii vor beneficia de două măriri de pensii în 2024: indexarea cu rata inflaţiei (sau creşterea pe care o decide guvernul) şi recalcularea pensiilor.

„În mod normal ar trebui să avem parte de amândouă. Sunt lucruri diferite care apar în lege. Vorbim de indexare care va respecta inflaţia. Iar recalcularea va fi folosită pentru a recalcula pe baza noii formulate de calcul a pensiilor” a declarat Daniel Baciu, şeful Casei Naţionale de Pensii.

Creşterea pensiilor de la 1 ianuarie

Prima creştere a pensiilor este aşteptată la 1 ianuarie 2024. Conform legii, această mărire ar trebui să se facă cu rata inflaţiei, dar Guvernul ia în calcul mai multe variante.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat zilele trecut că pensiile vor creşte de la 1 ianuarie 2024 cu minimum 5%, precizând că unele vor fi majorate cu 40% sau cu 20%. El susţine că obiectivul reformei este de a elimina cât mai multe inechităţi din interiorul legii, măsură convenită cu Comisia Europeană. Ciolacu dă asigurări că începând de anul următor nu vor mai exista pensii de 1.000 de lei.

Cititi mai multe pe www.mediaflux.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pensii,
crestere,
bani,
recalculare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.