Dosarul primarului PSD Mioveni, Ion Georgescu, „eu nu am luat, am dat”: „Lasă, bă, că te cunosc de multă vreme. 30.000 euro, pentru tine, că te cunosc”

Postat la 05 octombrie 2023 58 afişări

Dosarul primarului PSD Mioveni, Ion Georgescu, „eu nu am luat, am dat”: „Lasă, bă, că te cunosc de multă vreme. 30.000 euro, pentru tine, că te cunosc”

Denunţătorul primarului ar fi povestit că primarul Georgescu ar fi luat suma de 10.000 de euro într-un plic pus într-o pungă, pentru angajarea fiicei sale ca medic chirurg la Spitalul Mioveni, dar şi o sticlă de whisky „Lagavulin”.

Primarul Ion Georgescu şi denunţătorul ar fi avut în ultimele luni mai multe întâlniri. Denunţătorul i-ar fi reproşat primarului, chiar pe holul Primăriei Mioveni, că l-ar fi „minţit” în legătură cu angajarea fiicei sale.

Aseară PSD Argeş a votat excluderea din partidul de guvernământ a edilului de Mioveni, Ion Georgescu. Astăzi însă, organizaţia PSD Mioveni a anunţat public că îşi exprimă susţinerea totală faţă de primarul Georgescu şi consideră decizia partidului ca fiind „pripită”.

Procurorii DNA Piteşti l-au reţinut aseară pentru 24 de ore pe primarul PSD al oraşului Mioveni, Ion Georgescu, acesta fiind acuzat de infracţiunea de trafic de influenţă.

Întrebat ce s-a întâmplat, în faţa sediului DNA Piteşti, primarul Ion Georgescu a declarat aseară presei că el „nu a luat, a dat”, fără să ofere alte explicaţii.

Primarul Ion Georgescu a fost denunţat pe 8 iunie 2023, la DNA Piteşti, pentru comiterea unor potenţiale fapte de corupţie ( trafic de influenţă, cumpărare de influenţă), de către şeful Poliţiei locale Piteşti, Nicolae Valerică, prieten al sau de 30 de ani, anunţă presa locală.

Pe 12 iunie 2023, DNA Piteşti a început urmărirea penală in rem în acest dosar, arată datele de la instanţă.

În denunţul făcut în cazul primarului PSD al oraşului Mioveni, Ion Georgescu, martorul povesteşte ce s-ar fi întâmplat în acest caz, potrivit datelor de la instanţă:

„La începutul anului 2022 am văzut în presa locală mai multe anunţuri ale primarului oraşului Mioveni, respectiv numitul Georgescu Ion, cât şi a managerului de la acea dată al Spitalului Mioveni, respectiv doctorul prin care informa opinia publică că au nevoie de medici în diferite specialităţi la acest spital.

Din câte îmi amintesc cred că în luna martie 2022 am mers la primarul Georgescu Ion pe care îl cunoşteam de circa 30 de ani pentru a-l întreba în ce condiţii poate fi angajată fiica mea la Spitalul Mioveni……În toamna anului 2022, nu mai reţin exact data, am mers la biroul primarului Georgescu Ion din cadrul Primăriei Mioveni pentru a purta discuţii referitoare la angajarea fiicei mele în cadrul Spitalului Mioveni ca medic. Această discuţie a fost iniţiată de către mine, iar primarul a fost de acord să ne întâlnim la biroul acestuia după orele 18:30. Discuţia s-a purtat pe holul primăriei, întrucât acesta m-a aşteptat în acest hol, unde l-am întrebat direct : „ Domnu primar spuneţi-mi şi mie cât mă costă ca să o angajez pe fiica mea ca medic chirurg la Spitalul Mioveni?”, iar acesta mi-a răspuns „lasă bă că te cunosc de multă vreme, 30.000 euro, pentru tine, că te cunosc”.

Cu această ocazie nu am mai discutat alte aspecte. Ştiind că se apropie momentul ca aceasta să-şi găsească un loc de muncă, în luna martie 2022, m-am deplasat la Primăria Mioveni, unde m-am întâlnit cu primarul Georgescu Ion. Am purtat o discuţie cu acesta pe holul primăriei. Asupra mea aveam suma de 10.000 pusă într-un plic, plic care la rândul lui l-am introdus într-o pungă de protocol împreună cu o sticlă de whisky „LA GAVULIN”. În discuţia cu primarul Georgescu Ion i-am spus că în acea pungă se află suma de 10.000 euro, ce reprezintă un avans, urmând ca diferenţa de 20.000 euro să i-o dau după ce fata  mea va fi angajată la Spitalul Mioveni. Acesta a luat punga cu întreaga sumă de bani inclusiv cu sticla de whisky.

În luna ianuarie 2023 i-am dat un mesaj primarului Georgescu Ion, întrebându-l când pot să trec pe la el. Acesta mi-a spus să vin a doua zi la ora 9, la cabinetul său. M-am prezentat la ora stabilită, iar când am ajuns acolo, împreună cu primarul Georgescu Ion, ne-am deplasat la Spitalul Mioveni unde m-a prezentat managerului spitalului, directorului medical şi directorului economic. Le-a spus acestora că fata mea a făcut practică la spitalul Mioveni şi urmează să fie încadrată la acel spital.

La afirmaţia primarului Georgescu atât managerul spitalului cât şi directorul  medical au răspuns că nu se poate acest lucru prea repede, ci în circa 1-2 ani, întrucât schema de personal era ocupată. Precizez că anterior primarul Georgescu Ion îmi spusese că va fi încadrată la spital în 2-3 luni după obţinerea diplomei şi parafei de medic, documente pe care fiica mea le obţinuse în luna februarie 2023.  În luna martie 2023 m-am întâlnit din nou cu primarul Georgescu Ion pe holul Primăriei Mioveni căruia i-am reproşat că m-a minţit că o va angaja în 2-3 luni în condiţiile în care la spital mi se spusese că nu se poate mai devreme de 1-2 ani, acesta spunându-mi să stau liniştit că până la sfârşitul anului 2023 o rezolvă, urmând să mă sune la momentul potrivit…..Nu au fost de faţă alte persoane la discuţiile purtate cu primarul Georgescu Ion pe această temă şi nici nu deţin discuţii înregistrate cu acesta, întrucât aveam încredere în el…”

În acelaşi dosar, procurorii DNA arată că sâmbăta trecută, pe 30 septembrie 2023, în primăria Mioveni ar fi avut loc o nouă întâlnire între primarul Ion Georgescu şi denunţătorul său. În timpul întâlnirii, denunţătorul i-ar fi reamintit primarului faptul că „i-a promis suma de 30.000 de euro, din care i-a remis efectiv suma de 10.000 euro, pentru ca acesta din urmă ”să intervină” pentru a obţine numirea fiicei lui în funcţia de medic la Spitalul Orăşenesc Mioveni”, înţelegere pe care primarul nu o neagă. Cei doi stabilesc să aibă o altă întâlnire în săptămâna următoare.

Pentru că „până în prezent primarul nu ar fi reuşit să-şi ţină “promisiunea” făcută martorului, acesta din urmă i-ar fi cerut suspectului să-i restituie suma de 10.000 euro remisă anterior.

În acest context, la data de 04 octombrie 2023, în sediul primăriei oraşului Mioveni, suspectul Georgescu Ion ar fi remis martorului suma de bani menţionată mai sus, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii”, arată DNA.

Astăzi, procurorii DNA continuă audierile în acest caz, în timp ce judecătorii argeşeni urmează să decidă dacă acuzaţiile DNA se susţin şi să decidă măsurile preventive în cazul edilului din Mioveni.

Aseară, PSD Argeş, a votat excluderea din partidul de guvernământ a edilului de Mioveni, Ion Georgescu. Astăzi însă, organizaţia PSD Mioveni a anunţat public, pe pagina de Facebook, că îşi exprimă susţinerea totală faţă de primarul Georgescu.

„Totodată credem în nevinovăţia dumnealui şi avem încredere că va trece peste aceste momente dificile şi suntem convinşi că îşi va relua activitatea la Primăria oraşului Mioveni pentru că proiectele în derulare trebuie finalizate pentru comunitatea din Mioveni. Considerăm decizia de excludere a dumnealui ca fiind una pripită şi fără fundament la data adoptării”, susţine organizaţia PSD Mioveni.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mioveni,
primar,
georgescu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.