Donald Trump angajează un avocat special pentru anchetele privind Rusia

Autor: Robert Manea Postat la 16 iulie 2017 49 afişări

Preşedintele american, Donald Trump, a anunţat sâmbătă că avocatul Ty Cobb va servi drept consilier special pentru a se ocupa de răspunsul Casei Albe cu privire la investigaţiile legate de Rusia, informează Reuters.

Cobb, în prezent partener la firma de avocatură Hogan Lovells din Washington, va avea sarcina de a răspunde întrebărilor din anchetele desfăşurate de FBI şi de Congres cu privire la legăturile dintre campania electorală a lui Donald Trump şi Rusia.

Un consilier federal special şi mai multe comisii ale Congresului investighează în prezent afirmaţiile agenţiilor de informaţii din Statele Unite în legătură cu amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale americane din 2016.

Până la cooptarea lui Cobb în echipa juridică a preşedinţiei, presa din Statele Unite vorbea despre întâlnirea lui Donald Trump Jr, fiul cel mare al preşedintelui, cu o avocată din Rusia, Natalia Veselniţkaia, în timpul campaniei de anul trecut. Pe lista participanţilor la întâlnire s-au aflat, potrivit presei americane, Jared Kushner, ginerele preşedintelui, fostul consilier de campanie Paul Manafort şi Rinat Ahmetşin, un lobbyist din Washington, fost ofiţer sovietic de contraspionaj.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
RUSIA,
TRUMP

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.