Doar 36% dintre angajaţii fabricii de medicamente Zentiva s-au înscris pe listele companiei pentru vaccinare

Autor: Georgiana Mihalache Postat la 24 ianuarie 2021 247 afişări

Zentiva Bucureşti a primit solicitare de înscriere la vaccinare doar de la 36% dintre angajaţi, ceea ce înseamnă 275 de persoane, din calculele ZF.

Doar 36% dintre angajaţii fabricii de medicamente Zentiva s-au înscris pe listele companiei pentru vaccinare

♦ Zentiva Bucureşti are un număr mediu de 766 de salariaţi, potrivit celor mai recente date ♦ În etapa a doua de vaccinare sunt prioritari angajaţii din domenii esenţiale, printre care cei din producţia de medicamente.

Zentiva Bucureşti a primit solicitare de înscriere la vaccinare doar de la 36% dintre angajaţi, ceea ce înseamnă 275 de persoane, din calculele ZF. Din 15 ia­nua­rie a început etapa a doua de vaccinare pentru angajaţii din domenii esenţiale, prin­tre care se numără şi cei din fabricile de me­dica­mente.

„În acest moment avem 36% dintre colegi care şi-au ex­pri­mat dorinţa de a se vaccina anti COVID prin companie. Este posibil să mai fie colegi care s-au înscris indi­vidual pe platformă. Mă aştep­tam să fie mai mulţi“, a spus Simona Cocoş, directorul general al Zentiva Bucureşti.

Zentiva este al doilea cel mai mare producător de me­dica­mente din Ro­mâ­nia după cifra de afaceri şi are 766 de salariaţi, potrivit informaţiilor pu­bli­ce de pe site-ul bvb.ro.

Procentul de angajaţi ai Zentiva înscrişi pe listele companiei este sub media aşteptată de autorităţi, care şi-au propus ca 50% dintre persoanele eligibile să fie vaccinate în etapa a doua.

Ziarul Financiar a calculat câţi angajaţi sunt în fiecare dintre domeniile con­siderate esenţiale, iar potrivit datelor de la Statistică, domeniul fa­bricării pro­duselor farmaceutice are 12.100 de angajaţi eligibili.

Vaccinarea este gratuită şi volun­tară, iar în cazul anga­jaţilor din domenii cheie înscrierea pe platforma de vaccinare se face de către an­ga­jator. Ulte­rior, an­gajaţii se pot programa indivi­dual, regăsindu-se în cate­goria a doua, după ce angajatorul a în­cărcat lista pe platformă. Pentru a lăsa posibilitatea pers-oa­nelor vulne­rabile – vârstnicii şi bolnavii cronic – să se vac­ci­ne­ze, autorităţile au decis ca zilnic să se facă pro-gramări doar pen­tru 25% dintre an­ga­jaţii din domenii esen­ţiale. În plus, numărul de doze este unul limitat în urma unor discontinuităţi de aprovizionare cu vaccinul produs de americanii de la Pfizer.

Zentiva Bucureşti a raportat în trimestrul 3 din 2020, cele mai recente date publice, afaceri de 400 mil. lei, în uşoară scădere faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior.

În pandemie, compania s-a axat pe dezvoltarea de produse noi, de la suplimente alimentare, la dezinfectanţi. În plus, a triplat producţia de paracetamol, în contextul unei cereri crescute din partea pacienţilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
zentiva,
bucuresti,
angajati,
vaccinare,
inscriere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.