DNA îi permite preşedintelui suspendat al CJ Prahova Mircea Cosma să părăsească cinci zile ţara

Autor: Daciana Ilie Postat la 27 mai 2015 67 afişări

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, pus sub control judiciar într-un dosar instrumentat de DNA şi aflat în imposibilitatea de a-şi exercita funcţia pe perioada acestei măsuri, va pleca în Republica Moldova, pentru cinci zile, el primind acordul procurorilor în acest sens.

Procurorii DNA Ploieşti au admis o cerere făcută de către şeful Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, care a solicitat modificarea condiţiilor controlului judiciar şi permisiunea a pleca din ţară în Republica Moldova pentru a participa la manifestările prilejuire de aniversarea a 150 de ani de la naşterea lui Constantin Stere, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cosma, care are interdicţia de a-şi exercita atribuţiile de preşedinte al CJ în perioada controlului judiciar, a precizat în solicitarea sa că merge în Republica Moldova ca preşedinte al unei fundaţii care are strânse legături cu oamenii de cultură din Moldova, au declarat surse judiciare.

El se va deplasa în republica Moldova în perioada 29 mai - 2 iulie, aceeaşi perioadă în care şi o delegaţie a Consiliului Judeţean Prahova va participa în mai multe oraşe din Pepublica Moldova la celebrarea a 150 de ani de la naşterea lui Constantin Stere.

Cosma este membru al Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova şi este cunoscut drept un susţinător al unirii dintre România şi Republica Moldova.

Mircea Cosma, acuzat de sprijinirea unui grup infracţional organizat, este al doilea inculpat din dosarul cumnatului premierului Victor Ponta, Iulian Herţanu, care beneficiază de modificarea condiţiilor controlului judiciar şi primeşte permisiunea de a părăsi ţara.

În această lună, deputatul Sebastian Ghiţă, inculpat în acelaşi dosar pentru aceeaşi infracţiune ca şi şeful CJ Prahova, a primit din partea anchetatorilor permisiunea de a pleca timp de cinci zile în Grecia, unde a fost naşul de botez al copilului omului de afaceri Dan Besciu, aflat sub control judiciar într-un dosar instrumentat de DIICOT.

Cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Herţanu, a fost arestat preventiv în 18 februarie, alături de omul de afaceri Vladimir Ciorbă, în dosarul vizând fraudarea de fonduri europene pentru lucrări de canalizare la Comarnic, executate de firma sa, SC Grossman Engineering Group. Ulterior, Herţanu a fost plasat în arest la domicliu, în urma unei decizii a instanţei supreme.

În acelaşi dosar, au fost plasaţi sub control judiciar deputatul Sebastian Ghiţă, deputatul PSD Vlad Cosma şi tatăl acestuia, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, directorul de producţie al Hidro Prahova, Virgiliu Iuliu Roman, precum şi omul de afaceri Liviu Munteanu.

Potrivit anchetatorilor, Virgiliu Roman, Sebastian Ghiţă, Vlad şi Mircea Cosma au sprijinit grupul infracţional din care făcea parte Iulian Herţanu ca să acceseze şi să primească fonduri europene în cadrul contractului de extindere a reţelei de canalizare din oraşul Comarnic, proiect în valoare de aproape zece milioane de euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
DNA,
COSMA,
/actualitate/dna-ii-permite-presedintelui-suspendat-al-cj-prahova-mircea-cosma-sa-paraseasca-cinci-zile-tara-14348134
14348134
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.