DISCUŢII privind Codul Fiscal, la Parlament: Liderii partidelor s-au întâlnit în biroul lui Zgonea / Oprea: Dialogul s-a dovedit constructiv

Autor: Alina Novaceanu Postat la 27 august 2015 58 afişări

Discuţiile politice privind reexaminarea Codului Fiscal au început, joi dimineaţă, întâlnirea liderilor partidelor parlamentare având loc în biroului preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea. Gabriel Oprea a plecat mai devreme de la consultări, spunând că "dialogul s-a dovedit constructiv".

UPDATE 10:40 - Oprea, despre discuţii: Dialogul s-a dovedit constructiv

Preşedintele UNPR Gabriel Oprea a declarat joi, ieşind de la consultările dintre liderii partidelor politice pe tema Codului Fiscal, că dialogul s-a dovedit a fi constructiv şi "lucrurile merg spre concluziile de la discuţia tehnică între partide".

Oprea a plecat mai devreme de la consultări spunând că merge la o altă acţiune.

"Dialogul s-a dovedit a fi constructiv, lucrurile se armonizează, discuţiile merg spre concluziile de al discuţia tehnică între partide", a precizat Oprea.

La discuţiile pe tema Codului Fiscal participă preşedintele interimar al PSD Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, dar şi liderul grupului PSD, Marian Neacşu. Din partea UNPR sunt prezenţi vicepremierul Gabriel Oprea şi ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Eugen Nicolicea, iar de la ALDE de copreşedinţii Daniel Constantin şi Călin Popescu Tăriceanu.

Opoziţia este reprezentată de copreşedinţii Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, iar UDMR de preşedintele Kelemen Hunor.

Întâlnirea are loc în contextul în care reprezentaţii partidelor politice au avut săptămână trecută o consultare tehnică, la care a participat şi ministrul Finanţelor Eugen Teodorovci şi în cadrul căreia cei mai mulţi au fost de acord cu un pact tehnic privind o cotă de TVA de 20%, în loc de 19% şi amânarea eliminării accizei la carburanţi.

Deşi acordul tehnic urma să stea la baza unei decizii privind cererea de reexaminare a Codului Fiscal, în cadrul sesiunii parlamentare extraordinare, preşedintele PSD Liviu Dragnea a anunţat, însă, luni, după prima şedinţă a coaliţiei guvernamentale, că partidele din coaliţie doresc o întâlnire politică, la nivelul preşedinţilor de partide, pe tema cererii de reexaminare a Codului Fiscal făcută de preşedintele României, considerând că nu sunt suficiente consultările tehnice.

Sesiunea parlamentară extrordinară a fost anulată, modificarea Codului urmând să fie făcută în sesiunea normală care începe la 1 septembrie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
COALIŢIE,
COD FISCAL,
PARLAMENT
/actualitate/discutii-privind-codul-fiscal-la-parlament-liderii-partidelor-s-au-intalnit-in-biroul-lui-zgonea-oprea-dialogul-s-a-dovedit-constructiv-14690218
14690218
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.