Directorul general al Metrorex dă vestea aşteptată de toată Capitala

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 02 mai 2023 174 afişări

Directorul general al Metrorex dă vestea aşteptată de toată Capitala

Românii vor putea circula cu metroul până la Aeroportul Internaţional Henri Coandă, Otopeni, începând cu anul 2027, spune directorul general al Metrorex, Mariana Miclăuş. Pe M6 vor circula 12 trenuri, care vor fi cumpărate în perioada următoare.

„Orizontul de timp pentru finalizarea întregii Magistrale 6, nu numai a lucrărilor de structură de rezistenţă este anul 2027. Anul trecut, pe 8 martie am semnat contractul de structură de rezistenţă pentru lotul 1. Azi, de Ziua Tineretului, am semnat contractul pentru lotul 2. (...) În perioada următoare va fi lansată, este încărcată în SEAP, documentaţia pentru lucrările de arhitectură, cale de rulare, instalaţii electromecanice şi curenţi slabi, urmând ca până la finalul anului să lansăm şi procedura pentru sistemul de automatizare trafic, precum şi achiziţia a 12 trenuri de metrou, care vor deservi Magistrala 6. Deci orizonul de timp e anul 2027 şi ne vom încadra astfel încât să avem o punere în funcţiune cu călători a Magistralei 6”, spune Mariana Miclăuş.

Metrorex a semnat marţi contractul ce are ca obiect „Legătura reţelei de metrou cu Aeroportul Internaţional Henri Coandă. (Magistrala 6. 1 Mai – Otopeni). Proiectare şi execuţie lucrări structură de rezistenţă pentru Lotul 1.2: Tokyo - Aeroport Otopeni”, cu Asocierea Gülermak Ağir Sanayi Inşaat Ve Taahhüt A.S.-Somet SA.

„După atâţia ani s-a reuşit semnarea acestui contract. Cred că se discută de peste 10 ani, poate chiar mai bine, de acest contract. În sfârşit, acest lucru este realizat, cu toate opreliştile din ultimii ani, acea oprire în suspendare a acestui proiect din anul 2021, a fost depăşită. Mulţumesc partenerilor japonezi că au avut înţelepciunea să treacă peste sincopele administrative ale Guvernului României din 2021, când acest proiect nu a mai fost considerat o prioritate pentru noi. E bine că, în sfârşit, am intrat în linie dreaptă”, spune ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
metrou,
otopeni,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.